Вже вдруге поспіль молода команда Чорнобаївського СК «ВІКІНГ» у складі тридцяти найкращих, титулованих спортсменів взяла участь у Всеукраїнському святі богатирської сили на призи пам’яті І.М. Піддубного.

IMG_1849

Це найбільш захоплююче силове шоу зібрало чимало глядачів. На видовище налаштовувала і сама рок-музика. Дивлячись на цих молодих людей, що продовжують справу знаменитого земляка, ще раз переконуєшся, що саме з таких спортсменів виростають справжні патріоти свого краю і України, для яких Іван Піддубний є найкращим прикладом для наслідування.

Вікінгівці і цього разу вийшли на сцену з президентом клубу Григорієм Душейком, який у своєму виступі висловив щирі вітання гостям та учасникам дійства, побажав їм добра, здоров'я, сили й витривалості, вдалих виступів і перемоги. А ще запевнив, що «ВІКІНГи» серед яких чемпіони світу, чемпіони Європи, України і надалі будуть постійними учасниками свята богатирської сили, яке проводитиметься в Красенівці.

Під оплески всіх присутніх капітан команди чемпіон світу з пауерліфтингу Валентин Гонтар подякував президенту клубу за допомогу, підтримку і неоціненний вклад у розвиток спорту як на Чорнобаївщині, так і в Україні, піклування про молоде покоління, їх здоровий спосіб життя.

А потім розпочалося виконання силових вправ, які проходили скоординовано й азартно під особистий коментар Валентина Гонтара. Спортсмени, змінюючи один одного, показували свою майстерність, демонструючи гарні результати та встановлюючи нові власні рекорди. Дівчата та хлопці піднімали гирі, присідали з штангою на плечах, робили жим лежачи на горизонтальній лаві. Не кожен дорослий чоловік зміг би повторити те, що робили на помості як юні вихованці, так і вже імениті спортсмени клубу. Помітно, що всім їм було за честь у такий важливий день добре виступити перед земляками та показати на що вони спроможні.

Андрій Бурба з Чорнобая встановив новий рекорд України, виконавши поштовх гирі вагою 32 кг впродовж 18 хвилин, без зупинки з зміною рук зробивши 200 підйомів.

Найменший спортсмен – дванадцятирічний Ілля Колесний – перевершив всі свої сподівання і зробив поштовх гирі 12 кг аж 100 разів, а тринадцятирічна Людмила Івашина 200 разів підняла гирю вагою 8 кілограм.

Результати в жимі штанги лежачи: Лілія Шамрай (20 кг 112 разів), Віта Зоря (40 кг 48 разів), Вадим Гришко (50 кг 53 рази), Вюгар Гаджієв (100 кг 14 разів).

Станова тяга: 11-річний Максим Чорненко (60 кг), Тетяна Гончаренко (80 кг), Дмитро Репетуха (90 кг), Ярослав Слуцький (170 кг), Віталій Раковський (180 кг), Олексій Жадько (200 кг 10 разів), Віталій Ковба (100 кг 63 рази за 5 хв.), Тетяна Гончаренко (50 кг 75 разів за 5 хв.)

Присідання зі штангою: Лілія Шамрай (40 кг 65 разів за 10 хв.), Вікторія Балакірєва (40 кг 64 рази за 10 хв.),

– Кожен із нас показав, що він вміє і на що здатен, викладався на всі сто, – сказала після виступу юна спортсменка Марія Карпич, яка за 10 хвилин зробила поштовх 16 кг гирі 116 разів. – Дякую всім глядачам, друзям і своїй родині, які нас підтримували поки ми були на помості. Думаю, нас тут запам'ятають надовго. Але наша команда не зупиняється, вона іде тільки вперед, щоб досягти ще більших результатів. Дякую СК «Вікінг» – вони вже стали для мене другою сім'єю, як ніхто інший знають, як це важко, але їхня підтримка мене мотивувала робити ще більше. Дякую капітану Валентину Гонтарю за бадьору підтримку на помості, президенту нашої команди Григорію Петровичу Душейку за те, що ми тепер можемо показувати наші здібності людям, демонструючи, що спорт це здоров'я, а здоров'я – це майбутнє нації. Вдячна своєму тренеру Андрію Даннику за те, що він вклав багато сил в мене, щоб я змогла досягти хорошого результату. Разом ми показуємо, що ми сила і що здоровій українській нації бути.

фото 2

Нікого не залишили байдужими виступи майстрів-віртуозів з екстремальних вправ з гирями, гостей з Сум та Києва: Сергія Нечепоренка – КМС з пауреліфтенгу, рекордсмена України з екстремального підйому гир, Ярослава Савчука – чотириразового рекордсмена з екстремального підйому гир, чемпіона світу з жиму лежачи, Дениса Гончарова – дев’ятиразового рекордсмена України з підйому гир, чемпіона світу та Олександра Дербілова – спортсмена, лауреата поетичних конкурсів. Всі вони продемонстрували екстремальні вправи з гирями, деякі з яких колись показував, виступаючи на арені цирку, Іван Піддубний, та встановили шість нових рекордів.

IMG_1872

IMG_1903

IMG_1917

IMG_1931

реклама
bigmir)net TOP 100