реклама

реклама

У першій половині поточного тижня погоду Черкащини продовжить формувати потужний антициклон із заходу, який спричинив у багатьох країнах західної та південно-західної частини Європи сильну спеку та нові температурні рекорди, повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Відзначимо, що востаннє аномальна спека такого характеру спостерігалася у 2003 році, в результаті якої загинули близько 20 тисяч осіб.

На Черкащині протягом 6-9 липня денні температури повітря досягатимуть значень +28+33º, вночі +15+20º, опадів не очікується. Така погода сприятиме початку жнивної кампанії, однак зумовить зростання класу пожежної небезпеки, який зараз скрізь становить 2-й, лише у Жашківському та Черкаському районі – 3-й клас. Тому, зауважують синоптики, слід уникати відкритого вогню на природі, не допускати спалювання стерні та пожнивних решток, паління біля посівів. Адже халатне поводження із вогнем завдає шкоди, як природі, так і економіці.

Із другої половини тижня атмосферні фронти Скандинавського циклону зумовлять невеликі дощі по території області, температура повітря дещо знизиться: вночі – +13+18º, вдень – +20+25º. Із 13 липня температура повітря знову почне поступово підвищуватися.

Із метою попередження негативних наслідків від впливу високої температури на життя і здоров’я людини варто дотримуватися таких рекомендацій:

1. На період спеки припинити проведення масових заходів для дітей (змагання, збори).

2. Людям із підвищеною чутливістю до спеки слід залишатися в прохолодних або кондиційованих приміщеннях, коли сонце перебуває у своїй найактивнішій фазі (з 12.00 до 16.00).

3. При використанні у приміщеннях вентиляторів та кондиціонерів уникати протягів та переохолодження.

4. У житлових та службових приміщеннях варто проводити щоденно вологе прибирання.

5. Слід пити збільшену кількість води, уникати вживання алкоголю. Для компенсації втрат рідини та мікроелементів рекомендується вживати: підсолену та мінеральну лужну воду, молочнокислі напої, соки, несолодкі відвари ягід та фруктів, зелений чай. Вживання газованих напоїв необхідно обмежити.

6. Вживати їжу, що легко засвоюється, з багатим вмістом вітамінів та мінеральних речовин, надавати перевагу овочам та фруктам.

7. За можливості, обмежити фізичні навантаження, особливо під відкритим сонцем та в години найбільшої спеки.

8. Обирати одяг із легких та натуральних матеріалів, носити головні убори, а також уникати тісного одягу.

Дотримуючись цих нескладних рекомендацій, Ви збережете як своє здоров’я, так і здоров’я своїх близьких.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Бувалий 07.07.2015 08:52
Цитую Oles:
А я якось і не помітив що жара.Вранці з прохолодою пішов на роботу, ввечері, ще тепло, прийшов додому Сусіди кажуть що жара. Дивно. Працювати треба.

І то правда, працюють лише ж під кондиціонером, як ви. Чи не так пане ОЛЕС?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Oles 06.07.2015 21:48
А я якось і не помітив що жара.Вранці з прохолодою пішов на роботу, ввечері, ще тепло, прийшов додому Сусіди кажуть що жара. Дивно. Працювати треба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Пляжник 06.07.2015 15:09
Тропіки 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100