реклама

реклама

Вересень 2016 року видався контрастним за температурою та одним із найсухіших (в Черкасах рекордно сухим) за останні 100 років. Найбільш сухий вересень за останні 113 років спостережень із опадами менше 1 мм відмічався у 1903 р. (Звенигородка), за останні 30 років –  1 мм у 1994 р. (Чигирин), про повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Після по-літньому теплої першої половини місяця, погода швидко набула звичних для цієї пори температурних показників та на початку третьої декади навіть знизилася до показників, характерних для середини жовтня. Лише в останні дні стрімко потеплішало до +23-26°, а позитивна аномалія температури склала 4-5°. За таких погодних  області зберігається жорстка ґрунтова засуха. Так, за останнім визначенням вологозапасів грунту у західній частині області  волога в орному шарі ґрунту вже місяць відсутня, на решті площ переважно критичні та незадовільні. Така сухість ґрунту у вересні 2016 р. по всій території області спостерігається вперше за повоєнний період спостережень. Тож і цьогорічна осіння посівна увійде в історію як найбільш складна.

За прогнозом, до вівторка в нашому регіоні збережеться тепла та суха погода. Із середи похолодає та задощить: стовпчики термометрів впродовж доби будуть показувати +6+11º.

7 жовтня температурний фон продовжить знижуватися, з північними вітрами до нас завітає арктичне повітря. Вдень максимальна температура становитиме +10+15º, мінімальна вночі +2+7º. У нічні та ранкові години на ґрунті та місцями в повітрі заморозки 0-5º.

Як і повідомлялося раніше та враховуючи зниження температурного фону, питання більш раннього початку опалювального періоду залишається актуальним.

Про це повідомили в Черкаському Гідрометцентрі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100