реклама

реклама

У школі «Свідома освіта» стартували профорієнтаційні зустрічі. Учні у цю суботу, 22 жовтня, поспілкувалися із досвідченим лікарем-гінекологом-онкологом Черкаського облонкодиспансеру, к.м.н., директором медичного центру «Андромеда+» Ольгою Палійчук. Вона поділилася своїм професійним досвідом та дала поради, як правильно почати кар'єру медика.

DSCN0195

Директор медичного центру «Андромеда+» радить свідомо та обдумано підходити до майбутньої кар’єри, а тим паче до будь-якої медичної професії. Ольга Палійчук пояснила, що готуватися до медичного навчання бажано заздалегідь. Вона рекомендує ще у школі брати участь у різноманітних волонтерських та громадських заходах, під час яких учасники відвідують медичні заклади, які пов'язані з дітьми-сиротами та соціально незахищеним групам населення нашої краіни.

- Також у нас є багато волонтерських та громадських організацій, які опікуються певними категоріями хворих. Зокрема, у відділення дитячої онкології КЗ "Черкаський ООД" ЧОР, наприклад, ГО "Лікарняні клоуни" досить часті гості у дітей, що проходять там і лікування, і паралельно навчання. Також приходять допомогти волонтери з медколеджу або майбутні психологи з нашого національного університету. Вони у такий спосіб підтримують людей, а для учасників це стає своєрідною профорієнтацією, навіть якщо в родинах дітей, які мріють про лікарську професію, не було медиків-родичів, - зазначає директор медцентру «Андромеда+» Ольга Палійчук.

Учениця школи «Свідома освіта» Ліля Юзвенко приємно вражена зустріччю із досвідченим лікарем. Ліля з раннього дитинства мріє пов'язати свою долю з медициною, але серед близьких та знайомих медиків немає, тому спілкування із директором «Андромеда+» стало вагомим поштовхом до підготовки у профільний навчальний заклад.

- Цікаво почути  досвід спеціаліста, справжнього професіонала у своїй справі. Сумно, що у нас така ситуація із роботою та освітою медика. Хочеться, щоб було більше кваліфікованих медичних працівників з адекватною оцінкою з боку держави їхнього рівня заробітної плати. Мрію, аби усі розуміли, що чим якісніша наша медицина, тим краще буде і життя в нашій Україні, - говорить Ліля.

Подібні профорієнтаційні зустрічі із різними фахівцями школа «Свідома освіта» плануює проводити на постійній основі, інформують у школі

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Оториноларинголог 26.10.2016 19:06
Против к.м.н., посвятившей всю свою жизнь работе в органах, может позавидувать сам Вован Отрешка, тоже там всё своё никчемное земное бытиё протусовавшийся !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100