реклама

реклама

МорозЗ початку цьогорічного грудня погодою на Черкащині керують циклони з Північної Атлантики, тому в перші 10 днів місяця переважала холодна та сніжна погода з великою кількістю небезпечних погодних явищ.

За повідомленнями начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Постриганя Віталія Станіславовича, середня температура першої декади склала 3°морозу при нормі 1° морозу, а сума опадів відповідає подвійній нормі. Найсильніший мороз спостерігався 07.12 в Черкаському районі (до -18°), висота снігового покриву досягала 15-17 см, ґрунт промерзав до 2-8 см. Проте, впродовж декади середній температурний фон коливався від 0º до 9° морозу, а в останні 2 дні різко потепліло. Після помірних морозів, як вдень так і вночі утримувалась позитивна температура (до +6+7 вдень та +2+4 вночі). Дощі допомогли знищити сніговий покрив. Відзначився початок цьогорічного тижня і небезпечними погодними явищами: снігопадами, ожеледдю, налипанням мокрого снігу, ожеледицею на дорогах, сильними вітрами. Всього їх було – 13, тобто практично щодня.

За прогнозом, на початку нового тижня синоптики чекають на новий циклон з Балтики з негодою: дощем, снігом, ожеледдю, налипанням мокрого снігу, вітром 15-20 м/с. Вже у понеділок ввечері температура знизиться до невеликих морозів (-2-4°), що призведе до утворення ожеледиці на дорогах. Надалі, до кінця тижня переважатиме морозна погода, з температурою вдень -2-4°, вночі -7-9°, місцями до -10-12° на фоні періодичного випадіння невеликого снігу.

До уваги водіїв та пішоходів! Впродовж поточного тижня дороги будуть слизькими, можливо періодичне погіршення видимості на шляхах через опади.

Зі зниженням температури знов розпочнеться льодоутворення на річках і водосховищах області, але діапазон температур, що очікується, недостатній для утворення надійного льодяного покриву і виходити на тонкий лід дуже небезпечно.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100