реклама
Sucurity Police

реклама

Як і прогнозувалося, на Різдвяні свята на Черкащині спостерігалися складні погодні умови.

dVl55HO6uyA

Так, за рахунок вторгнення арктичного повітря, впродовж доби 6 січня відбулося різке зниження температури. Мінімальна її значення за період 6-9 січня становили 15..22º морозу, а поверхня снігу охолоджувалася аж до -26º, при цьому найхолодніше було в Черкасах та Смілі. Середньодобова температура повітря була на 10º нижчою за норму.

За повідомленням начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, інтенсивні опади на Черкащині, як і на більшій частині держави, зумовлювали добре насичені вологою потужні циклони з півдня. За період  6-ніч 10 січня випало від 14 мм в Звенигородському районі до 22 мм в Канівському, що відповідає 80-130% декадної норми. Найбільше снігу випало в Золотоноші – 30 мм або 180 % декадної норми.

Варто наголосити, що в січні лише за 1 добу в області може випадати більше 30 мм опадів, як це було зафіксовано у 1953 році в Чигирині, а за весь місяць у 1966 році в Умані випало 179 мм, в Черкасах – 161 мм.

Висота снігового покриву станом на ранок 10 січня по області становить від 13 см (Канів, Черкаси) до  22 см у Чигирині. Для прикладу, в минулому році в Черкасах цього ж дня висота снігу становила 25 см, а 20.01 зросла до 42 см.

Тому, незважаючи на те, що минулими вихідними в регіоні спостерігався комплекс небезпечних явищ (посилений вітер, хуртовини, ожеледиця, сильний сніг), однак ніяких аномалій чи надзвичайних явищ не було. Адже за вікном зимовий місяць і погода повністю відповідає календарю, наголосив Віталій Постригань.

Проте, складні погодні умови в області призвели до суттєвого ускладнення руху транспорту, порушення зв’язку та енергопостачання населених пунктів.

Однак, циклон вже втрачає свою силу і найбільш інтенсивні опади вже позаду.

За прогнозом, південний циклон, що зумовлював на Черкащині снігопади в останні 3 дні, поступово заповнюється та втрачає свою силу.

11-12 січня очікується невеликий сніг, морози послабшають. При цьому, в окремих районах можливі тумани, слабка ожеледь, на дорогах ожеледиця Температура повітря знижуватиметься вночі до -10°, вдень до -5°.

З 14 січня прогнозується вдень підвищення температури до відлиги у супроводі переважно невеликого мокрого снігу.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 007 10.01.2017 15:39
А все це завдяки плідній роботі штабу міської ради :lol: :lol: :lol: Тепер почекають коли все розтане і відрапортують про шалені успіхи у боротьбі з негодою і що в них це набагато краще вийшло ніж у попередників. :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100