реклама
Sucurity Police

реклама

На Черкащині панує антициклональний характер погоди, який зумовлює суху, морозну та маловітряну погоду. Як повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, через підвищену вологість повітря ввечері 16 січня Черкащину накрило щільним туманом, видимість погіршилася до 200-500 метрів. Проте, вже сьогодні вдень в Черкасах густий туман розсіявся, а в більшості районів області видимість до кінця доби ще залишиться погіршеною.

 

Уже другу добу в регіоні відмічається інверсія температури, тобто з висотою температура повітря не знижується, як зазвичай, а підвищується. Це нормальне явище при даній синоптичній ситуації.

Тому викиди автотранспорту, а також котелень та підприємств не піднімаються вгору та розсіюються, а накопичуються у приземному шарі атмосфери. У результаті створюються несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері.

Так, за даними лабораторії спостережень за забрудненням атмосфери нашого центру, впродовж доби 17 січня у центрі Черкас рівень забруднення діоксидом азоту становив 1,9 граничнодопустимих концентрацій.

За прогнозом синоптиків, наступні 3 доби вплив антициклонів збережеться. Морозна та маловітряна погода утримається. Температура повітря становитиме вночі 9-14º, місцями до 18º, вдень 3-8º морозу. Тому вночі та вранці 18 січня 2017 року очікуються метеоумови, що сприятимуть накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря, забруднення повітря діоксидом азоту збільшиться.

Невеликі опади та незначне послаблення холоду можливе на вихідних. Саме тоді очищення атмосфери покращиться.

Про це повідомили в обласному Гідрометцентрі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100