реклама
Sucurity Police

реклама

Минулими вихідними температурний фон на Черкащині був на 3-5° вище кліматичної норми на цей час і відповідає середині березня, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Фото Володимира Мамалиги

Фото Володимира Мамалиги

Варто відмітити, що із 18 лютого намітився перехід середньодобової температури повітря через 0°, з чим пов’язується початок весни. Це майже на місяць раніше кліматичних строків. Однак, не треба забувати, що ранні весни не бувають дружніми і відзначаються поверненнями холодів.

Щодо льодової обстановки, то у верхній частині Кременчуцького водосховища льодостав неповний – 70%. За останніми гідрологічними визначеннями, товщина льоду біля Черкас становила 41 см, біля Адамівки – 46 см. Однак, завдяки денним відлигам, він зменшується, з’явилася вода на льоду, тому рибалкам радимо бути обережними.

За прогнозом погоди, впродовж поточного тижня у нашому краї переважатиме західний переніс повітряних мас. Температура повітря впродовж 21-22 лютого вночі -2..+3º, вдень 1..6º тепла. В ці дні спостерігатиметься посилений вітер 7-12 м/с, з поривами 15-20 м/с, що вважається небезпечним явищем погоди. Тому радимо у вітряну погоду триматися подалі від рекламних щитів, дерев, будівель і ліній електропередач та не паркувати автомобілі під деревами.

Із 23.02 денні температури підвищуватимуться до 8..13° тепла, нічні температури теж будуть позитивними – 3-8º. Середня добова температура повітря відповідатиме початку квітня.

Із вівторка і до кінця поточного тижня щодня спостерігатимуться періодичні опади у вигляді мокрого снігу та дощу різної інтенсивності.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100