реклама

реклама

Тепло в березні ще не може бути надійним, оскільки воно приходить з теплими повітряними масами і уходить разом з ними. Сонце починає добре прогрівати землю лише з Дня весняного рівнодення (22-23 березня), про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Середній температурний фон перших 12 днів місяця виявився на 4-10° вище кліматичної норми, значних опадів не було. При цьому, як і характерно для ранніх весен, в окремі дні, впродовж доби відмічалася значна амплітуда температура повітря від 15° тепла (вдень) до 4° морозу (вночі). Така помірно тепла погода позитивно впливає на зимуючі рослини. Вегетація у них відбувається поступово.

Однак разом із настанням потепління, початком весняно-польових робіт та активного відпочинкового сезону приходить і небезпека – виникнення неконтрольованого поширення пожеж. Особливою загрозою для лісу є випалювання сухої рослинності та її залишків на сільськогосподарських угіддях, смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, які прилягають до лісових масивів та розкладання багаття відпочивальниками в лісі. Такі необдумані дії негативно впливають на стан навколишнього природного середовища - забруднюється атмосферне повітря та з'являється реальна загроза здоров'ю людини.

За даними гідрологічних спостережень, як Кременчуцьке водосховище, так і малі та середні річки регіону повністю очистилися від льодових утворень. Лише гідропост Адамівка відмічає 80% льодоставу з промоїнами, тому виходити на останки льоду особливо небезпечно.

За прогнозом синоптиків, на поточному тижні погода суттєвих змін не зазнає. Лише 16-17 березня очікується похолодання та невеликий дощ.

За попередніми розрахунками, на більш інтенсивне тепло можна розраховувати в третій декаді березня. Саме тоді аграрії можуть розраховувати на готовність грунту до обробітку.

Про це повідомили в Черкаському обласному Гідрометцентрі.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Черкащанка 13.03.2017 14:27
А у нас в районі "Д" вимкнули батареї... Але, щось підказує, що в платіжках прийдуть цифри за "повний" місяць, без вимкнень!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100