реклама

реклама

Діючий міський голова Шполи, який висунув свою кандидатуру на місцеві вибори. Які відбудуться в Шполі 30 квітня, не розуміє судового позову від кандидата в депутати, який хоче скасувати рішення про реєстрацію його як кандидата на посаду міського голови.

- Кандидат у депутати до Шполянської міськради звернувся з адміністративним позовом для скасування постанови виборчої комісії про реєстрацію кандидата на посаду міського голови Шполи діючого мера Сергія Кравченка. Тобто, не будучи суб’єктом виборчого процесу в одномандатному виборчому окрузі, він є суб’єктом в багатомандатному виборчому окрузі, він звертається до суду про скасування постанови, яка ніяким чином не впливає на його права, обов’язки та інтереси. Тобто закон не передбачає позивання до суду не суб’єкта виборчого процесу, - наголошує захисник Сергія Кравченка Михало Лобів.

Сам діючий міський голова говорить, що здивований претензіям кандидата в депутати:

- Я не розумію, яким чином були порушені його права та інтереси. Представники БПП, від якої балотується позивач, були проти реєстрації мене як кандидата на посаду міського голови під час засідання територіальної виборчої комісії, однак комісія їхні доводи скасувала і прийняла рішення про реєстрацію мене кандидатом на посаду міського голови. Вони аргументують, що стояла неналежна печатка і не було дати і номеру відповідного рішення, хоча всі реквізити на документах зазначені, - говорить Сергій Кравченко.

На думку представника позивача, твердження, що третя сторона передала документи голові, або представнику комісії не підтвердились.

Також позивач вважає, що звернення до суду кандидата в депутати є цілком законним.

- Стосовно вчорашньої заяви про суб’єкта виборчого процесу. Згідно з законом України про місцеві вибори,  що кандидат може звертатись до виборчої комісії із скаргою щодо виборчого процесу або до суду. Позивач є кандидатом в депутати мав право подавати цивільний позов до суду, - наголосив представник позивача.

За словами члена комісії, свідка на засіданні суду Олександра Лащука, голова комісії - не поставивши комісію до відома, вчора виїхала у Черкаси на судове засідання, не зважаючи на те, що вчора був останній день затвердження тексту виборчого бюлетеня, що ставить під загрозу проведення виборів. Крім того, голова комісії, за словами свідка, без погодження комісії визнала судовий позов як такий, чим перевищила свої повноваження.

Сьогодні суд повинен прийняти рішення у цій справі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100