реклама

реклама

Рішенням Уряду на фінансування програми з енергоефективності у 2017 році з державного бюджету  спрямовано 432 440 000 грн. Гроші підуть на допомогу українцям, які вирішили утеплити власне житло.

osbb_lost

Робота чотирьох державних банків направлена на  видачу «теплих» кредитів - як для ОСББ/ЖБК, так і для фізичних осіб.

Однак, на початку травня стало відомо, що продовжує згадану програму кредитування лише ПриватБанк(Ліцензія НБУ № 22 від 05.10.2011 р.), так як в інших банках вичерпані бюджетні кошти на компенсацію.

Тож саме до керівництва Черкаської філії ПриватБанку  ми поставили питання якими цікавляться містяни, плануючи утеплення власних домівок.

Відповіді надав керівник Напрямку «Оплата частинами» Олександр Бут.

Перш за все нас цікавить, які саме матеріали включені до  державної програми з енергоефективності?

“Тепле” кредитування з сервісом “Оплата частинами” розповсюджується на основні групи енергоощадних товарів, таких як радіатори, облікові лічильники, котли, вікна та двері, - розповідає Олександр Бут. - А також обладнання та матеріали для проведення робіт з утеплення зовнішніх стін, горищ, підвалів, установка теплових насосів, електричних та твердопаливних котлів, сонячних колекторів, тощо”.

CS251284BAA Хто саме може оформити “теплий кредит”?

Будь-який клієнт ПриватБанку, що має картку Універсальна із встановленим  на ній лімітом за сервісом “Оплата частинами” має змогу скористатися програмою “Теплий дім” та отримати державну компенсацію.

Яку саме компенсацію від держави може отримати звичайний громадянин?

Відсотки державної компенсації різняться - від 20% до 35%, але її сума не може перевищувати 14 000 гривень за одним кредитним договором.

20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб; 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб.

Ознайомитись з детальним переліком товарів та послуг, частину витрат на які громадянину компенсує держава, а також дізнатись про відсотки компенсацій можна у відповідній Постанові Кабінету міністрів.

Які компанії, торгові мережі чи магазини співпрацюють за цією програмою? Як саме їх знайти?

Будь-який магазин, що надає покупцям можливість розрахуватися карткою ПриватБанку за сервісом “Оплата частинами” є учасником програми енергоефективності “Теплий дім”.

Якою є максимальна сума кредитування для громадян?

Максимальна сума кредитування до 50 тис. грн, у рамках встановленого ліміту за сервісом “Оплата Частинами”. Дізнатись максимальну суму, на яку можна придбати товар через сервіс “Оплата частинами”, клієнт може за лічені секунди. Для цього достатньо одного SMS на номер 10060 зі словом chast. У відповідь ви отримаєте SMS із сумою, на яку можете розраховувати.

Які строки кредитування надає банк?

Строк кредитування “Теплих кредитів” від 2 місяців до 2 років.

Як оформити “Теплий кредит” та отримати компенсацію від держави?

“Це надзвичайно просто, - каже Олександр Бут. - Необхідно обрати потрібний вам товар, що входить в перелік державної програми енегроефективності та сплатити за цей товар за сервісом “Оплата частинами”. Після чого, подати заявку на компенсацію можна самостійно у Приват24, або ж звернутися за допомогою у найближче відділення ПриватБанку”.

Зважаючи на сучасність й мобільність ПриватБанку, не обов’язково йти до банку, щоб подати заявку на компенсацію від держави? Як самостійно подати таку заявку?

Заявку на відшкодування до 35% вартості товару клієнт може подати дистанційно, з будь-якого зручного для нього місця, де є Інтернет. Треба зайти у Приват24, далі перейти до вкладки “Оплата частинами” - “Теплі кредити”.

Далі у формі варто заповнити наступні поля:

- адреса встановлення обладнання;

- наявність субсидії у клієнта.

Потім треба лише прикріпити рахунок-фактуру від магазину, що реалізував товар за сервісом “Оплата частинами” і натиснути кнопку “Продовжити”.

Щомісяця ПриватБанк за даними заповнених заявок формує реєстри позичальників та надає їх агентству Держенергоефективності. До цих реєстрів потрапляють ті кредити чи розстрочки, що були оформлені для придбання товарів, які відповідають вимогам, перелік яких можна  завантажити тут.

Ви звернули нашу увагу на те - чи є громадянин субсидіантом. В цьому випадку є обмеження при оформленні “теплого кредиту”?

Якщо позичальником є фізична особа, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то державне відшкодування буде більшим і його розмір залежить від виду обладнання чи товару, який обирає наш клієнт.

Тож утеплення власної домівки частково за державний кошт -  реальність, що доступна кожному, хто вже сьогодні думає про економію сімейного бюджету при сплаті “комуналки” взимку.

Про це інформує прес-служба компанії.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100