реклама

реклама

Центральна влада в Україні відірвана від життя і грається з вогнем, «пропихаючи» рішення, абсолютно неприйнятні для народу. Не дивно, що депутати облрад і райрад масово закликають політичний «олімп» не втрачати здорового глузду.

Скоцик1

Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, коментуючи звернення від обласних і районних рад до вищого керівництва держави з вимогами не допустити поспішного впровадження ринку землі. Відкриті листи з вимогами зняти земельне питання з порядку денного на ім’я Президента, прем’єр-міністра та спікера парламенту направили уже низка місцевих рад.

Депутати Хмельницької обласної ради наголосили, що ставити під загрозу головне національне багатство заради домовленостей про мільярдний кредит з МВФ - абсурдно.

«Земля може стати заручницею спекулятивних дій, внаслідок яких буде зірвано злагоджену роботу агропромислового комплексу, що може вплинути на продовольчу безпеку та призвести до дестабілізації в Україні», - йдеться в тексті документу.

За звернення, ініційоване фракцією Аграрної партії, проголосували 49 з 70 присутніх депутатів.

Депутати Полтавської обласної ради склали перелік принципових кроків, без яких цивілізований обіг землі в Україні неможливий. Серед них зокрема - забезпечення роботи відкритого реєстру прав власності на землю та створення Земельного банку, завданням якого буде збереження кількості і якості земель сільськогосподарського призначення.

«Замість пошуку суспільного діалогу з питань запровадження прийнятного для України та її народу механізму обігу земель ми бачимо лише спроби впровадження окремих елементів ринку земель в інтересах олігархічного капіталу», - сказано в тексті звернення.

Варто відзначити, що на місцях позицію аграріїв про недопущення поспішного впровадження ринку землі підтримують депутати більшості партій. І навіть тих, які на рівні парламенту виступають за швидку лібералізацію ринку. Приміром, на Сумщині Лебединська районна рада прийняла звернення одноголосно, включаючи депутатів від БПП «Солідарність».

Нагадаємо, підписуючи останній Меморандум з МВФ, українська влада взяла зобов’язання вже до кінця травня  цього року ухвалити закон про обіг земель, що відкриє шлях до продажу землі сільськогосподарського призначення з 2018 року. Аграрії заявили, що поспішне впровадження ринку землі призведе до непоправних втрат, і розпочали Всеукраїнський збір підписів «Не дамо вкрасти землю!».

В рамках акції більше ніж 1,5 мільйона громадян уже підписалися проти «дикого» ринку. А 7 червня аграрії обіцяють ці підписи принести під Верховну Раду.

«На місцях люди чудово розуміють, до яких непоправних наслідків може призвести впровадження «дикого» ринку землі. Вони знають, що їм жити в своїх районах і селах. Тому, попри лобізм на рівні парламенту, виступають проти необдуманих кроків і, незалежно від позицій партій, від яких  балотувались, в основному підтримують і звернення до вищого керівництва держави, і збір підписів, ініційований Аграрною партією», - відзначає голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

Аграрії виступають не за безкінечне продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, а за грамотну земельну реформу. Ще минулого року Аграрна партія зібрала провідних експертів, які розробили стратегію земельної реформи. Ці напрацювання було обговорено під час земельних форумів з представниками усіх регіонів України за участі фермерів, місцевих громад, науковців. Разом з фахівцями було сформовано бачення 16 напрямків реформи, які тепер слід реалізувати в законодавчих актах.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 hav 02.06.2017 14:54
Вчергове всучать селянам папірці,ціна яким три копійки.Обдеруть селян як липку! Нажертися ніяк не можуть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100