реклама

реклама

Нові операційні столи та лампи замість тих, що служили з 1960-1970-их років, придбали для Третьої міської лікарні Черкас благодійники. 182 небайдужих доброчинця через інтернет-ресурс People’s Project зібрали близько 413 тис. грн, необхідних для облаштування трьох операційних. Із цих коштів 292 тис. грн виділив благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто!».

Операцiйна

– Сьогодні лікарня потребує тотального оновлення, – сказав у коментарі журналістам головний лікар Олександр Федорук. – Потрібне нове медичне обладнання, медичні ліжка, меблі... Не є винятком і операційний блок. За останні два роки в цьому плані в лікарні відбуваються зміни: міська рада виділяє на модернізацію досить значні кошти. Однак в цілому в лікарні чимало обладнання працює з дня заснування закладу, тобто впродовж 40 років. Тому акція, яка була проведена з ініціативи наших лікарів й підтримана благодійниками, й передусім ПриватБанком, стала визначною подією в житті лікарні.

Федорук

Як наголосив завідувач першого хірургічного відділення лікарні Ігор Білецький, старі операційні столи вже відслужили своє й постійно ламалися. Вони не дозволяли підводити голову або ноги хворого, піднімати та опускати один і другий бік пацієнта – для всього цього доводилося застосовувати подушки. А щоб підкласти під хворого касету з рентгенівською плівкою, було потрібно кликати помічників, щоб допомогли підняти пацієнта. Нові столи мають для цих потреб необхідне устаткування.

– А найголовніше – ці столи піднімаються і опускаються, що дозволяє хірургу тримати руки під певним кутом. Раніше для цього доводилося підкладати щось під хворого або під ноги лікарю, – розповів завідувач відділення.

Завідувач першого хірургічного відділення Ігор Білецький та заступник директора Черкаської філії ПриватБанку Ярослав Батієвич готові до нових спільних проектів

Завідувач першого хірургічного відділення Ігор Білецький та заступник директора Черкаської філії ПриватБанку Ярослав Батієвич готові до нових спільних проектів

Раніше через відсутність бокової лампи доводилося встановлювати на підлогу додатковий освітлювач, яким керувала окрема медсестра. Хірург мусив цей освітлювач весь час обходити. Коли лампи перегоряли, замінити їх було нічим: таких уже давно не випускають. Стара система освітлення постійно ламалася, вона була іржавою й оберталася зі скрипом...

Нова ж, як із задоволенням відзначають лікарі, – сучасна і зручна, дозволяє в разі потреби посилювати і послаблювати потік світла, концентрувати його на певній ділянці. Крім того, нові лампи не гріються, що має велике значення: попередні перетворювали роботу хірурга на справжній кошмар.

– Бюджетні кошти завжди йдуть на першочергові потреби. До операційних руки не доходили, бо столи і освітлення тут які-не-які все-таки були, – розповів ініціатор збору коштів – лікар-хірург Ігор Гайда. – Але, оскільки проблема існувала, її потрібно було розв’язувати. Тож виникла ідея скористатися поширеним сьогодні в Україні волонтерством і меценатством. Ми почали шукати, хто міг би допомогти нашій лікарні.

Після тривалих зусиль і численних звернень в різні місця лікарі випадково натрапили на People’s Project.

– На сайті People’s Project допомагають переважно АТО. Але ми написали, що, хоч у Черкасах, на щастя, немає «військової війни», проте, як і скрізь, ведеться «війна за життя людей», і вона також важлива. Нас почули. Ми просили хоча б один стіл і одну лампу для операційної. Але благодійники вирішили, що до проблеми треба підходити кардинально. Навесні на їхньому сайті було опубліковано інформацію про наші потреби. Ми просили придбати прості, але надійні операційні столи. Будь-хто міг допомогти коштами – будь-якою сумою. Буквально за місяць ми зібрали гроші на придбання першої операційної лампи. А потім з’явився щедрий меценат – Благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто!», який перерахував кошти у сумі 292 тис.грн. І було придбане все необхідне обладнання.

Гайда

За словами Ігоря Гайди, особливо приємно, що це було зроблено не за рік-два, а буквально за лічені тижні, без зайвої бюрократії і тяганини.

– ПриватБанк завжди займав активну соціальну позицію, – зауважив заступник директора Черкаської філії ПриватБанку Ярослав Батієвич. – Тому наш благодійний фонд «Допомагати просто!» виступив меценатом – разом з іншими соціально активними громадянами. Те, у яких умовах хірурги оперують, має дуже вагомий вплив на перебіг та результат операцій, тому підтримка кожного, бодай гривнею, є безцінною.

Взяти участь у добрій справі можна, перерахувавши благодійні внески на сайті фонду blago.pb.ua, в терміналах самообслуговування, в Інтернет-банку Приват24 і в мобільному додатку. Всі операції в рамках благодійних програм ПриватБанк здійснює без комісій і в подальшому забезпечує повний контроль за використанням коштів, проведенням тендеру, закупівлею та доставкою обладнання.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100