реклама

реклама

Влада повинна негайно розпочати боротьбу з рейдерським свавіллям, яке здатне паралізувати аграрну галузь в Україні. В іншому разі чиновники та правоохоронці, що винні в бездіяльності, мусять іти у відставку. Про це йдеться у заяві Президії Аграрної партії, ухваленій 4 липня та надісланій керівництву держави – Президенту України, Прем’єр-міністру України та Голові Верховної Ради України, інформує офіційний сайт партії.

66132803e0e93d658bc307dbffcf4d90_L

Автори заяви констатують, що рейдерські напади на сільгоспвиробників стали системним явищем в Україні. Внаслідок рейдерства за останні півтора роки знищено понад 2000 господарств. Ситуація з рейдерськими нападами, на їхню думку, підриває економічні перспективи та імідж Української держави.

«Останні випадки атак на агропідприємства у Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Одеській областях свідчать, що злочинці почуваються безкарно і готові вбивати і калічити тих, хто стане на їхньому шляху. Напади здійснюють із застосуванням вогнепальної і травматичної зброї, сльозогінного газу. Зокрема, у селі Бережинка Кіровоградського району 24 травня цього року під час конфлікту навколо ТОВ «Нива-2010» поранення дробом отримали троє селян. У День Конституції, 28 червня, на Одещині злочинці спробували забрати врожай аграрного підприємства «АІСТ-1», – говориться в документі.

Подібні випадки дедалі частіше трапляються в усіх регіонах України, аграрії та селяни залишаються самотніми у боротьбі з бандитами.

«У справах щодо рейдерства нерідко фігурують імена народних депутатів нинішнього скликання, що мають свої кишенькові охоронні структури і використовують їх для протиправних дій. Для атак на підприємства шахраї користуються «послугами» корумпованих чиновників і суддів. У типових схемах задіяні три інстанції – так звані «чорні» нотаріуси, державні реєстратори і суди», – пояснюють в Аграрній партії.

Через недосконалість законодавства до держреєстру вносяться фіктивні документи про права власності чи права оренди, що стають відправною точкою рейдерських атак. Найняті рейдерами охоронні фірми та групи «тітушок» отримують можливість імітувати законність, хоча фактично вчиняють брутальне захоплення чужих підприємств, їхнього врожаю або майна. Поліція ж здебільшого займає позицію спостерігача, - йдеться в заяві.

Аграрна партія вимагає від влади ефективно розслідувати всі випадки рейдерства та притягнути до відповідальності винних. У законодавчій площині пропонується посилити контроль за діяльністю нотаріусів і державних реєстраторів та їхню відповідальність за сприяння  у реалізації рейдерських схем.

Також Аграрна партія вимагає провести дієву люстрацію суддівського корпусу та ефективну судову реформу і налагодити чітку систему реагування підрозділів Національної поліції на всі спроби рейдерських атак. У структурах Міністерства юстиції слід створити систему нагляду за випадками переходу прав власності на підприємства, їхню землю та майно, адже нотаріат і державні реєстратори підпорядковані Мін’юсту, - йдеться в заяві.

«Вважаємо, що якщо структури Міністерства юстиції та Міністерства внутрішніх справ України негайно не змінять своєї пасивної позиції щодо рейдерства, керівники регіональних підрозділів цих міністерств мають піти у відставку!» – сказано в заяві Президії Аграрної партії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #5 Дмитро 12.07.2017 10:07
Приїхали рейдери, відмінусували їх відразу на місці захвату землі, і все.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 toten 12.07.2017 08:05
Цитую Щука:
Причина рейдерсва, це жлобство наших так званих сільгоспвиробни ків? Хто нормально людям платить, типу "Урожай", там про рейдерство мови нема.

А в состав чего "Урожай" входит? Кто его рискнет захватывать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Регіональна Тальнівщина 11.07.2017 23:23
Цитую Щука:
Хто нормально людям платить, типу "Урожай", там про рейдерство мови нема.


А на піар с/г-бариги не скупляться. Розраховують одноразово підмазати - і думають цього буде достатньо. В Тальному вас вже прокотили, так що шукайте собі новий дах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Щука 11.07.2017 19:20
Причина рейдерсва, це жлобство наших так званих сільгоспвиробни ків? Хто нормально людям платить, типу "Урожай", там про рейдерство мови нема.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Регіональна Тальнівщина 11.07.2017 15:38
Аграрна партія - зборище старих пе**унів, зараз повний 0 і звати їх ніяк. Колись ними покористалися риги і викинули. А зараз вони хочуть лягти під когось, а ніхто ними не цікавиться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100