реклама

реклама

В МОЗ повідомили, що гроші з державного бюджету припадуть до придбання лише половини необхідних ліків. Однак, за розрахунками фонду «Пацієнти України», кошти виділяються в кращому випадку на 40% медикаментів.

Співголова фракції Опозиційний Блоку в парламенті Олександр Вілкул сказав:

«Люди, хвора онкологія, серцево-судинні захворювання, гемофілія (порушення процесу згортання крові), ниркова недостатність і інший важкі хвороби просто прирікає на смерть. У них немає грошей на придбання дорогостоящих медикаментів. З 2013 року люди обнищали, а ціни на ліки виросли в раз. Все це відбувається на фоні не виплати зарплат лікарів, закриття лікарень, сам найнижчий у світі рівень вакцинації, зростання туберкульоз, ботулізм та інші захворювання, про які вже забув в світі ...

Як багато ще має погубити життя недотримання медичного обслуговування Супрун, щоб її звільнили? ».

Він вимагав, щоб Кабмін і парламент переглянули державний бюджет на 2017 рік.

«Коли в липні 2017, на останньому тижні роботи Ради, коаліція ділила держбюджет, то найменше грошей було перерозподілено на медицину і Мінсоцполітики. То есть есть деньги на увеличение финансирования Рады, чиновники, силовиков есть, а на спасти жизни обычных людей нет? », - отметил оппозиционер.

Він підкреслив, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК проти рішення провладних депутатів, які з порушенням регламенту продавив прийняття в першому читанні закону про медичну реформу, розроблена главою МОЗ Уляна Супрун. В рамках цієї «реформи» влада хоче ввести платну медицину, закрити медустанови в малих містах і селах, а в майбутньому взагалі приватизувати лікарні.

«Ми однозначно були проти цих рішень», - сказав Вілкул.

Довідково. За даними ООН, Україна на сьогоднішній день має найнижчий рівень планової вакцинації в світі, ми лідируємо в Європі за рівнем смертності від серцево-судинних захворювань, по материнській і неонатальної (смерті) новонароджених смертності. Набирає обороти туберкульоз та інші небезпечні хвороби хвороб.

Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Злой 12.08.2017 09:20
Ты заткнёшься уже, гнида поганая.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100