реклама

реклама

Черкаська команда «Школи мерів» переймає досвід та вивчає історії успіху польських міст. Попереду – насичена тижнева програма в різних містах Польщі, зустрічі з представниками муніципалітетів, міністерств, громадськими діячами. Розпочалося стажування учасників проекту із міста Люблін, де відбулася неформальна зустріч з одним із творців польської демократії Кшифтофом Становським. Він же прочитав і лекцію про децентралізацію та реформу місцевого самоврядування в Польші. Привітав делегацію «Школи мерів» і Президент міста Люблін Кшиштоф Жук.

«Польща, це яскравий приклад швидких реформ та якісного розвитку. Реформа децентралізації, ефект від якої ми бачимо в наших містах останні кілька років, тут розпочалась ще у 1990 році. Дуже приємно, що поляки прагнуть ділитися досвідом з нами. Візьмемо все найкраще й привеземо додому», - ділиться враженнями учасник стажування, депутат Черкаської міської ради від «БПП» Костянтин Чернецький.

21322755_1898983516795302_1022779031_n

Учасники «Школи мерів» вивчатимуть, як залучати громадян до прийняття рішень та участі в бюджетуванні, як впроваджувати стратегії розвитку міста та залучати іноземні інвестиції, як організовувати та управляти міським транспортом та багато іншого. Чимало зустрічей та лекцій від експертів очікує на них упродовж цього тижня. Також у планах – відвідини Люблінського науково-технологічний парк та Спеціальної економічної зони.

Усі ці польські практики, новації та експертні поради застосовуватимуть під час розробки Стратегії міста Черкаси.

«Стратегію розвитку міста Люблін писали протягом двох років 500 містян, 100 спеціалістів, 80 авторитетних городян... Президент міста постійно просив прискорити процес, але 2 роки - це є оптимальний термін для такої праці», - відзначає лідер черкаської команди Андрій Більда.

Нагадаємо, участь у проекті «Школа мерів» беруть черкасці Костянтин Чернецький, Марина Волошенко, Наталія Данковська під керівництвом Андрія Більди.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 депутат 04.09.2017 17:44
Цитата: Візьмемо все найкраще й привеземо додому», - ділиться враженнями учасник стажування, депутат Черкаської міської ради від «БПП» Костянтин Чернецький.
Ви і до цього, все найкраще везли додому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Анатолий 04.09.2017 16:05
И так 26 лет,делаем вид,что перенимаем опыт лучших из лучших.А на самом деле никто из настоящих владопитаров никогда не откажется от этой системы держ. управления,кото рая даёт им набирать тройной подбородок.А главный системохранител ь-потрошенко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 федор принципиальный 04.09.2017 15:15
Дрожите нынешняя власть,осталось вам недолго,мабуть, сметут вас и зажируете вы с баблом под матрасами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Свояк 04.09.2017 15:06
Лучшебы в Литву поехали... чисто внешне видно что прибалты лучше хозяйствуют чем поляки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100