реклама

реклама

Кінець вересня на Черкащині видався незвично холодним. Так, 30.09 стовпчики термометрів на Черкащині вдень не дотягнули навіть до позначки + 10º. Середньодобові температури повітря виявилися 5-7º, що на 4-5º нижче кліматичної норми на цей час і більше відповідають кінцю жовтня. Арктичне вторгнення, яке влаштувало репетицію пізньої осені, охопило майже всю країну. Північний потік, що приніс повітряні маси з акваторії Льодовитого океану, «пробився» навіть до Прикарпаття, про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Таку аномалію зумовив північний антициклон, який поступово поступається місцем атмосферним фронтам атлантичних циклонів.

За прогнозом синоптиків, вночі та вранці 3.10 на грунті - заморозки інтенсивністю 0-4º, що на цей час вважається стихійним явищем погоди. А вже завтра вдень вітер змінить свій напрямок на південний і заморозки припиняться. У середині тижня очікуються періодичні дощі різної інтенсивності. Температура повітря вночі підвищиться до 4..9°, вдень залишиться у межах 10..15°.

Дощі дещо покращать зволоження верхніх шарів грунту та в окремих районах області знизять показник пожежної небезпеки.

Наразі осередком надзвичайної пожежної небезпеки залишається Золотоніський район, де її рівень у 1,5 рази перевищує критичний показник. На решті території області спостерігається середня (3 класу) пожежна небезпека. Грибникам, мисливцям, треба утриматися від розведення вогню у лісах та на торфовищах, щоб не допустити виникнення масштабних пожеж.

Звертаємо увагу, що на відміну від вихідних днів, на початку нового тижня умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері знову дещо погіршаться.

Радимо закривати вікна у нічні та ранкові години, коли внаслідок інверсій температури розсіювання особливо слабке!

Про це інформує Черкаський обласний гідрометцентр

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 БетМент 03.10.2017 10:16
Цитата:
на відміну від вихідних днів, на початку нового тижня умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері знову дещо погіршаться

На вихідних "Азот" так димить, що складається враження, нібито викиди в повітря зовсім не очищуються...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 МакКейненко 02.10.2017 16:27
Та які ж це фахівці? Фахівець зі сморіду - Макєєв. Де його (і "Гугла") думка з цього приводу? :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Канабис 02.10.2017 16:15
какие открытые окна при такой холодине, Постригань, отсыпь...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100