реклама

реклама

На своїй сторінці в Фейсбук співголова фракції Опозиційного Блоку в парламенті Олександр Вілкул написав: «Перепис населення перенесена на 2020 рік. АГА, І ЦЕ ВЗАГАЛІ НЕ ПОВ'ЯЗАНО З ВИБОРАМИ в 2019 ».

- Влада боїться сказати, скільки мільйонів українців померли через бідність, знищення медицини і непомірних цін. А наявність «мертвих душ» дозволяє не тільки влаштовувати «розпил» бюджетних грошей при соціальних виплатах, а й маніпулювати кількістю виборців на наступних виборах.

Для провладних партій, чий реальний рейтинг наближається до нуля, це шанс вкинути мільйони голосів на свою підтримку, - сказав Олександр Вілкул.

- Перепис населення - механізм, який показує точну кількість жителів і дає реальну картину соціально-демографічної ситуації в країні. Це дуже важливо для ефективного управління державою. Явно, що цій владі цього не треба, - підкреслив він.

Попередній перепис населення України була 16 років тому - 5 грудня 2001 року. Тоді в нашій країні було 48,5 млн чоловік. Станом на 1 лютого 2017 Держстат заявив про 42,5 млн жителів.

- А скільки реально живе в Україні, з огляду на 8 млн виїхали за кордон заробітчан і негативну демографію? Через злиднів, дорогих ліків і низьких соціальних виплат при народженні дітей в нашій країні вмирають більше, ніж народжуються, - написав Вілкул.

За оцінкою Кабміну, для проведення перепису необхідно близько 1 млрд грн. Однак, ця сума в 4 рази менше, ніж виділяється в 2018 на утримання Верховної Ради, Кабміну і АП (4,1 млрд грн).

Довідково: Кабінет міністрів України переніс заплановану перепис населення з 2016 на 2020 рік.

Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Такі справи 17.10.2017 20:14
Не маю довіри до Вікула, але тут він правий. Перепис необхідний щоб мати достовірні списки виборців. Інакше не уникнути махінацій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 депутат 17.10.2017 16:28
В теперішній час знають не те скільки населення в Україні, а навіть хто коли в туалет ходить, і відтягують перепис населення, щоб не озвучувать скільки залишилось населення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Чиє б мичало, вілкул? 17.10.2017 15:53
ВЛКЛ ПНХ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100