реклама

реклама

 

Четвертий рік в Україні інфляція одна з найвищих в світі. Гірше тільки у Венесуелі та Південному Судані. Ціни на продукти зросли в рази.

 

Співголова фракції опозиційного блоку в парламенті Олександр Вілкул на своїй сторінці в Facebook написав: «Не всі знають, що до 1 липня в країні було держрегулювання цін на соціально значущі продукти харчування. На рівні Кабміну і на рівні облдержадміністрацій встановлювалися граничні ціни, і виробники, і торговельні мережі змушені були під це підлаштовуватися ». Парламентарій зазначив, незважаючи на те, що стримування цін - ситуативне рішення, його необхідно повернути, щоб люди просто не вмирали з голоду. «А стратегічно треба створити умови, щоб українці нормально отримували і впевнено дивилися в майбутнє», - сказав він. Для цього ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК подав у Раду пакет законопроектів, спрямованих на підтримку промисловості і вітчизняних виробників, в тому числі сільськогосподарських.

Вілкул зазначив: «Для тих, хто назве мене« Не ринковиком », повідомляю: у всіх розвинених країнах світу є елементи регулювання і планової економіки. І вже тим більше - боротьба з монополіями. А у нас на ринку продуктів харчування процвітають і локальні, і національні монополії на багато груп товарів».

Він підкреслив, що одна з тез його програми - стабілізація цін на продукти харчування. «І доб'ємося ми цього швидко саме відновленням держрегулювання. Хліб, борошно, молоко люди повинні мати можливість купити », - сказав опозиціонер.

Парламентарій наголосив, що навіть за заниженими показниками Держстату інфляція до кінця 2017 складе 13-14%. «Це більше показників 2016 роки (12,4%). Навіть офіційний курс на 2018 планується вище 30 грн / долар. З 2014 ціни і тарифи виросли в рази! ЗЛИДНІ - це якщо коротко описати, як живе в Україні більшість населення », - написав Вілкул.

Він зазначив, що в Європі ціни на продукти стримують ще й тим, що виділяють фермерам з бюджету 150-450 євро за 1 Га оброблюваної землі. А також більше 200 євро на одну голову великої рогатої худоби.

«Ось Вам і відповідь, чому, при тому, що ПЛОЩА українських чорноземів дорівнює площі ВЕЛИКОБРИТАНІЇ, У НАС на полицях магазинів ВСЕ БІЛЬШЕ ІНОЗЕМНИХ ПРОДУКТІВ. Вони в продажу дешевше - їх держави компенсують витрати виробникам! », - резюмував Вілкул.
Раніше, аналізуючи проект бюджету на 2018 рік, опозиціонер відзначав, що незначне підвищення зарплат і пенсій буде з'їдено зростанням інфляції.

Про це інформує прес-служба політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #3 Не в розумного запитуєш 31.10.2017 10:38
Цитую 007:
Вілкулок, а розкажи,чого з твоєї росії в Україну за продуктами пруть?! Бо дешевше у нас в разИ! То при чому тоді твої дурні порівняння з далеким закордоном?!

Цим питанням ти заганяєш дауна в куток. :D Бо як тепер йому пояснювать, чого запорєбрікові навіть на третьому році свого показушного "імпортозамєщєні я" пруть у окупований Крим і по всій рашці стільки сирів, ковбас і т.п. з України, що бульдозери глохнуть на них, коли для картинки зомбоящика гусеницями давлять продукти. А все з-за того, що продукти з України в десятки разів якісніші і втричі дешевші, аніж у рашці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 007 30.10.2017 18:04
Вілкулок, а розкажи,чого з твоєї росії в Україну за продуктами пруть?! Бо дешевше у нас в разИ! То при чому тоді твої дурні порівняння з далеким закордоном?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 ВЛКЛ, ти дістав! 30.10.2017 17:05
Якби не ідіотський "фінт ушами" твого господаря Яника - ми вже давно були б у Європі, а рашка не сміла б сунуть харю ні в Крим, ні на Донбас. А тепер, у стані війни - "маємо те, що маємо", як казав Кравчук.
Так що не треба "скігліті", як казав твій подєльнік Азіров ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100