реклама

реклама

Долучитись до чудової поезії, відкрити для себе нове літературне ім’я мали можливість волонтери Відділення Всеукраїнської благодійної організації  «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси (виконавчий директор Тетяна Бугеря) на зустрічі з Черкаською поетесою, перекладачем, доцентом кафедри української літератури та компаративістики ЧНУ ім. Б.Хмельницького  Ганною Клименко – Синьоок.

Ганна Андріївна розповіла про свій життєвий шлях, про роботу позаштатним кореспондентом газети «Місто», «Ділова Черкащина» та улюблену роботу в університеті. Цікаво було почути, що серйозно займатись творчістю вона стала з п’ятнадцяти років. На початку зустрічі, на прохання присутніх,  вона розповіла про наукову дисципліну компаративістику. Це й не дивно, що старше покоління  не знайоме з цією науковою дисципліною, яка в СРСР зазнала переслідувань, як «класово ворожа».

DSCN4196

Ганна Андріївна презентувала п’ять своїх поетичних збірок:«Дитя липневих сутінків» - присвячену батькові, «Таємно-лелече» - ліричні вірші, «Відчувати на дотик грозу» - про революцію гідності, АТО, «Яблуневе сонце» - присвячену матусі та книгу українськомовних перекладів поезій Анни Ахматової «Стисла руки під темним серпанком…».

Поетеса читала свої улюблені вірші. На прохання присутніх познайомила їх з віршами, присвяченими дітям та  з віршами на сторінці в книзі, названої  учасниками зустрічі. Вірші були співзвучні з віком присутніх, спонукали замислитись про сенс життя, взаємовідносини з дітьми, батьками.  Поетеса подарувала в бібліотечку Відділення свою книгу.

«Вдячна за розширення кола своїх читачів», — сказала  Ганна Андріївна і  відповіла на запитання де можна познайомитись з її віршами.

Зустріч подарувала літнім людям тепло і радість від спілкування, надала можливість  милуватись вишуканою українською мовою та познайомитись з творчістю талановитої землячки.

Зустріч  проведена в рамках проекту  «Створення безпечної зони для людей старечого віку», що виконується за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє» за програмою «Місце зустрічі-Діалог» в Україні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100