реклама

реклама

11 листопада в Ужгороді відбувся ряд заходів присвячених 79-й річниці створення Організації народної оборони «Карпатська Січ». Долучилися до святкувань і черкаські свободівці.

Свободівці висловили свої вимоги під консульством Угорщини

Націоналісти відвідали засідання круглого столу «Угорська окупація українських земель: міжнародна відповідальність та виклики сьогодення».

«Вояки «Карпатської Січі» будучи в дуже скрутному становищі в 1939 році невеликими силами виступили проти чисельних угорських окупантів. Січовики стали на захист своєї, батьківської землі.  Тоді вони не мали повноцінної держави та зброї. Січовики знали, що йдуть на вірну смерть. Сьогодні як ніколи ми повинні цінувати те, що маємо й незалежну державу, й армію та націю, що готова боронити свої кордони. Зараз нам випав шанс розірвати коло постійних зазіхань окупантів на Україну. Ми зобов’язані помстити смерть наших великих лицарів та вберегти ту землю, за яку вони пролили кров. І дуже важливо, щоб кожен українець, незалежно від території його проживання, усвідомив, що питання сепаратизму на Закарпатті, Галичині та на Волині стосується кожного з нас так само, як і війна з окупантами на Донбасі», – висловив своє бачення проблеми голова Черкаської обласної «Свободи» Андрій Куча.

Після урочистостей свободівці пройшли маршем вулицями Ужгороду. Таким чином націоналісти нагадали мешканцям міста про героїчні вчинки їх предків і вшанували борців за волю України.

Біля угорського консульства активісти проголосили свої вимоги до представників сусідньої країни. Націоналісти закликали владу Будапешту не розпалювати ворожнечу угорців з українцями на Закарпатті та припинити розповсюджувати сепаратистські заклики. Особливо, у зв’язку з крайніми подіями, свободівці вимагали в угорців поважати українську мову та культуру.

Після цього націоналісти вклонилися президенту Карпатської України Августину Волошину, біля його пам’ятнику, інформує прес-служба партії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 007 14.11.2017 11:21
100%. Дякуючи їм Україна вже пересралась з усіма своїми сусідами. Повезло поки що лише Турції, що вона за морем, а то і їй би дісталось :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 прохожий 14.11.2017 10:49
Ворожнечу насамперед розпалюють свободівці!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100