реклама

реклама

Урядовий варіант Державного бюджету на 2018 рік передбачає збільшення фінансування силових структур, центральних органів влади і недофінансування соціальної сфери. Про це лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко заявив в ефірі телеканалу «Інтер» в п'ятницю, 17 листопада.

Він зазначив, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК в своєму варіанті Держбюджету-2018 запропонував збільшити фінансування соціальної сфери і показав, де взяти на це кошти. «Ми з самого початку пропонували зменшити комунальні тарифи в два рази – це дозволить зберегти 28 мільярдів гривень за рахунок субсидій, пропонували зменшити на 40% фінансування силових органів і закласти додаткові доходи бюджету за рахунок реальної інфляції, яка явно буде не 7%, як анонсує уряд. Тобто варіанти і можливості є», - сказав Співголова парламентської фракції опозиціонерів.

«Але ми не бачимо волі уряду, вони пішли найгіршим і тупиковим шляхом. У гірших традиціях бюджету-2017 збільшується фінансування силових структур, центральних органів влади і недофінансовується соціальна сфера. Силовикам додали 23 мільярди, я не беру армію, це для прокуратури, СБУ, поліції, прикордонників. У той же час фінансування соціальних проектів і соціальних потреб збільшили аж на 4%, і це при тому, що навіть офіційний рівень інфляції – 7%. Тобто це реальне зниження фінансування соціальної сфери. Безумовно, такий бюджет ми не підтримуємо», - підкреслив Юрій Бойко.

Політик також зазначив, що Кабмін зробив помилку, коли два роки тому відмовився від державного регулювання цін на товари першої необхідності. «З початку цього року зростання цін на них склало 15%. Держава, особливо в умовах кризи, зобов'язана контролювати і не допускати спекуляцій з цінами», - акцентував лідер опозиціонерів.

Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Переводчик опа-блЭк 23.11.2017 16:59
"Тупыковым" - это в смысле Яныковым и чмошной партейки регионов? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100