реклама

реклама

У проекті бюджету на 2018 рік Кабмін традиційно і безпідставно збільшив як доходи, так і видатки при обіцянці знизити інфляцію майже вдвічі – до 7% на рік, зростання ВВП повинно скласти 3%. Скорочення дефіциту Держбюджету заплановано з 2,7% ВВП за підсумками 2017 року до 2,4% за повної відсутності обґрунтування. При цьому розрахунок показників бюджету будується на середньорічному курсі долара в 29,3 грн (в бюджеті-2017 – 27,2).

«Це неймовірно непрофесійно підготовлений, фантастичний бюджет. Його виконання планується за рахунок продовження штучної девальвації гривні майже на 8%, що ляже додатковим навантаженням на населення країни. Говорячи про зниження дефіциту Держбюджету до 2,4%, Кабмін «випадково» забуває про борги з ПДВ, борги із заробітної плати та дірку в бюджеті Пенсійного Фонду більш ніж в 150 млрд грн. Крім того, проектанти бюджету намагаються не згадувати про існуючий зовнішній борг України більш ніж у 80 млрд, який в наступному році вже може зрости до 94 млрд за повної відсутності розуміння, як виходити з цієї боргової ями», - прокоментувала урядовий проект бюджету народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталія Королевська.

«Особливе «розчулення» викликають наміри уряду тричі (!) підняти впродовж 2018 року соцстандарти: з 1 січня, з 1 липня і з 1 грудня: так середній прожитковий мінімум повинен зрости спочатку до 1 700 грн, потім – до 1 777 грн, потім до 1 853 грн. Однак саме ці показники є основою для розрахунку соціальних виплат», - зазначила вона.

«Ці цифри показують, наскільки уряд відірваний від реальності і наскільки вони не розуміють дійсного стану, в якому опинилося населення України завдяки їх «блискучій» і продуктивній діяльності. Проект бюджету не містить стратегії виведення економіки з кризи, не містить намірів поліпшення життя громадян країни. Ухвалення такого бюджету – це підтвердження подальшого падіння в прірву, зростання соціальної напруженості і зубожіння. Уряд фактично розписується у власній некомпетентності і безпорадності», - підкреслила Наталія Королевська.

Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Ірина 01.12.2017 22:40
Хто б говорив про професіоналізм і добробут, читати гидко
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100