реклама

реклама

Співголова фракції Опозиційного Блоку в парламенті Олександр Вілкул сказав:

- З дивною завзятістю влада «малює» переможні звіти, а люди живуть все гірше - Україна закріпилася в десятці найбідніших країн світу, а українці отримують менше всіх в Європі. Ми вимагаємо реально підтримати промисловість, а влада жонглює статистикою.

Показники промислового виробництва в 2017 року впали на 20,7% до обсягів 2013, і на 24,5% - до 2012 року (в порівнянних параметрах - без урахування анексованого Криму та зони АТО).

Серед основних причин в промисловості кризи опозиціонер назвав:

триваючу війну і блокаду Донбасу;

відсутність держпідтримки базових галузей промисловості;

втрату традиційних ринків, які не компенсувало вихід на ринки ЄС (За підсумками 2016 року, в порівнянні з 2013, експорт до країн ЄС впав на 3 млрд доларів до 13,5 млрд доларів (37% від загального експорту). А в країни СНД, в тому числі Росію, експорт, в порівнянні з 2013, склав в 2016 році 6,2 млрд доларів (17% від загального експорту), тобто падіння на рівні більше ніж на 16 млрд доларів.

Вкрай високий рівень кредиторської заборгованості за позиками - на 1 січня 2017 року його вже перевищила 1 трильйон гривень! А також високі процентні ставки, через що кредити практично недоступні для більшості підприємств;

Низьку рентабельність, а для окремих галузей - і збитковість. Наприклад, рентабельність металургійної промисловості в I півріччі 2017 року склала - 0,4%, нафтопереробної та коксохімічної промисловості - «мінус» 3,7% і т.д.

- Україні необхідний чіткий план виходу з кризи, нею повинна стати розроблена нами Стратегія «Нової Індустріалізації». Ми подали в Раду відповідний пакет законопроектів, але їх вже другий рік не виносять в зал для голосування.

Є законопроекти, механізми і експерти, потрібно тільки вміти працювати, а не жонглювати статистичними цифрами. Тоді буде забезпечено реальне зростання зарплат і пенсій, а не мізерні подачки, які з'їдаються колосальної інфляцією, - сказав Вілкул.

Щоб захистити людей від злиднів і вивести країну з глибокої кризи, ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вимагає: відновити мир; прийняти антикризовий пакет законопроектів в рамках Стратегії «Нова індустріалізація» з підтримки промисловості, збереження та створення нових робочих місць.

Матеріал надано прес-службою політика

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #1 Вишки Бойка 12.12.2017 17:25
Вишки Бойка відвойовуй і буде ЗП і ДП
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100