реклама

реклама

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко, коментуючи наказ Мінохорони здоров’я, який передбачає зміну норм харчування українців. Відповідно до рекомендацій МОЗ, калорійність харчування дітям і підліткам варто знизити в середньому на 15%. Дорослим відомство рекомендує знизити вживання вуглеводів на 50 грамів, білків збільшити на 12 грамів, а жирів – на 15 грамів.

c2e30b92b8a7bc28e4c45f582527dfff

За словами Юрія Павленка, подібні ініціативи МОЗ на фоні тотального зубожіння виглядають щонайменше безглуздими.

«Складається враження, що в серед працівників апарату міністерства охорони здоров’я оголосили конкурс на найбільш ідіотську ініціативу. Донедавна його переможцем вважалися автори медичної реформи. Утім, схоже, у них з’явилися конкуренти. Я собі важко уявляю українську родину хай навіть з середнім рівнем достатку, яка б мала можливість дотримуватися рекомендацій МОЗ з «аптекарською точністю», – зауважив Павленко.

Політик наголосив, що думки дієтологів у цьому питанні розділилися, адже частина фахівців наполягає, що саме старі дитячі норми відповідали рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«За останні три роки рівень, якість життя та достатку українських родин суттєво знизилися, натомість ціни на продукти харчування злетіли вгору. Українці змушені економити навіть на товарах першої необхідності, віддаючи перевагу дешевшим, але менш якісним. Ось де справжня трагедія. Не проблема в тому, що людина з’їсть на 15 грамів менше білкової їжі на добу. Проблема в тому, що ця їжа сумнівної якості!» - наголосив Юрій Павленко.

Опозиціонер вважає, що в нинішніх умовах МОЗ повинно рахувати не грами і нормативи, а звернути увагу на якість харчування українців.

«Завдання влади – не продукувати ідіотські ініціативи, а створити нормальні умови для життя людей – забезпечити підтримкою дітей та матерів, захистити переселенців і тих, хто постраждав внаслідок бойових дій, а не обдирати як липку знедолених та кинутих напризволяще пенсіонерів. Зараз залишилось тільки реформувати раціон харчування дітей і можна констатувати, що Україна як держава «відбулася», - наголосив народний депутат.

* Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 язон 14.12.2017 10:38
Регионал не может не сбрехать. Читаем внимательно: в новых нормативах нормы потребления жиров и белков - УВЕЛИЧЕНЫ!!!. Сократили нормы потребления угдеводов. Потому что макароны и чипсы с хлебом, при избыточном потреблении, заложенном в прошлых нормах - ВРЕДНЫ!!! Полстраны страдает ожирением, зато среди выпускников средней школы - уже не сыскать здоровых: у каждого букет хронических заболеваний! И несбалансирован ное питание тут - одна из главных причин!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 ХХХ. 14.12.2017 09:56
Цитую депутат:
В них місія одна не покращувати, а погіршувати життя простих українців.


як захворієш, ти ж не підеш до пана доктора? Будь принциповим.Ти ж депутат.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Павло I 13.12.2017 23:43
Дурня! Чого кричати. Ну зменшили пайку хліба до тюремних норм. Що в цьому дивного. Вони подивились, що в тюрмах живуть і не вмирають от і затвердили для всіх ці норми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 депутат 13.12.2017 19:02
В них місія одна не покращувати, а погіршувати життя простих українців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100