реклама

реклама

В найближчі роки Україна має виплатити 21 млрд доларів за зовнішніми позиками, однак наша країна не має для цього достатньої кількості резервів. Отже, чинна влада буде змушена виконувати всі вимоги Міжнародного валютного фонду для того, щоб отримати нові кредити. Про це народний депутат від Опозиційного блоку Сергій Льовочкін заявив в інтерв'ю segodnya.ua

«За зовнішніми боргами Україні потрібно виплатити: у 2018-му році – $3,42 млрд, у 2019-му – $6 млрд, у 2020-му – $6 млрд, у 2021-му – $ 5,7 млрд. У цілому це $21 млрд. Україна не має достатніх резервів і позитивного сальдо платіжного балансу, щоб покрити такі зовнішні виплати. Не кажучи про тенденцію зниження експорту. Платіжний баланс за 2017 рік був негативним, і якщо Україна залишиться без зовнішнього фінансування, то може настати банкрутство. Тому влада змушена позичати гроші у МВФ, знаходити їх на міжнародних ринках. З цієї причини вона сильно залежить від зовнішніх кредиторів», – підкреслив політик.

Через це, за його словами, майбутнє підвищення цін на газ не буде останнім. Ціни на газ будуть переглядатися постійно, поки не дійдуть до рівня покриття всіх реальних витрат.

«Який вихід? Покращувати зовнішню кон'юнктуру, тобто, повернути традиційні для нас ринки країн СНД, збільшувати кількість робочих місць та економічне зростання, покращувати платіжний баланс. Якщо все це не буде виконано найближчим часом, в України не буде ніякої іншої альтернативи, окрім зовнішнього фінансування, що веде до глобальної зовнішньої залежності наступних урядів», – акцентував Сергій Льовочкін.

«Для того щоб в української родини зменшився рахунок за оплату комуналки, потрібна модернізована інфраструктура, ефективне енергозбереження. А для цього потрібен мир, без миру не буде інвестицій. Наріжний камінь приходу інвестицій – мир, поки йде війна, не буде ні розвитку, ні поліпшення життя», – заявив Сергій Льовочкін.

За його словами, люди повинні розуміти, що коли влада радісно рапортує про новий кредит, то це стосується кожного українця через збільшення тарифів, пенсійного віку, платні медицину і освіту (в перспективі), збільшення податків. «У кінцевому рахунку, через ці механізми кожен українець буде платити державні борги з власної кишені», – підкреслив опозиціонер.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 депутат 30.01.2018 16:21
Щоб повернуться на рівень 2013р. потребується не один десяток років, і то якщо допоможе, так що можете співать хвалебну оду діючим
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 РобIN 30.01.2018 14:55
Якби льовочкін, вілкул, корольова, царьов і їм подібне фуфло тратило гроші не на політичну рекламу своїх хлєбальників, а на виплати пенсіонерам - вони самі могли б легко оплатити замість них комунальні послуги)))
Не хочеш так зробити, льовачкін? Чи такі да - ти не про людей думаєш? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Так навіщо брали? 30.01.2018 13:55
Так навіщо брали до 2014 року , що за відсотками тепер потрібно віддавати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100