реклама

реклама

30 черкаських школярів мають шанс ще у школі отримати основи затребуваних професій, здобувши навички професійного програмування. У Черкасах стартує унікальний проект #ITKIDS – спільна ініціатива об’єднання провідних ІТ-компаній  регіону Cherkasy IT Clusterта Черкаського державного бізнес-коледжу.  У рамках проекту, фахівці ІТ-компаній, викладачі та 4-курсники коледжу  протягом 3 місяців безкоштовно навчатимуть черкаських 6-9-класників програмувати на Scratch  та Python.  Це мови програмування, оволодівши якими, можна створювати ігри, веб-додатки та інші програмні продукти.

- Цей проект став логічним продовженням постійних майстер-класів і воркшопівза участі провідних ІТ-компаній регіону, які коледж організовує для студентів, - зазначив директор ЧДБК Олег Куклін. –Таким чином, по закінченню коледжу на ринок праці виходять конкурентоздатні фахівці, готові до роботи в умовах реальних ІТ-компаній, що відповідають вимогам сучасного регіонального ринку праці.

Крім того, спільно із Cherkasy IT Cluster, бізнес-коледж реалізує проект #StudITOpen. Цесерія профорієнтаційних лекцій для студентів, що знайомить талановиту молодь із усіма нюансами роботи у ІТ-сфері, розкриває можливості та перспективи розвитку у цьому напрямку. Лекції читають провідні фахівці ІТ-ринку регіону, які ділятьсядосвідом власної кар’єри та зростання у ІТ. Всі лекції #StudITOpenє відкритими і долучитися до них мають можливість студенти не тільки бізнес-коледжу, але й інших навчальних закладів обласного центру.

Про це інформує прес-клуб реформ

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Ольга 17.03.2018 21:52
Цитую Леся:
А куди звертатись щоб потрапити на курси і які умови відбору?

Деталі на сайті:itcluster .ck.ua
Форми для реєстрації доступні за посиланнями:
• Scratch (для учнів 6-7 класів) --> https://goo.gl/forms/rtepfdBNxw7On1l53
• Python (для учнів 8-9 класів) --> https://goo.gl/forms/eJyj5QCCqXMEJGGq2
Керівник проекту Владислав Хотунов, тел. (472) 641 000.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Prof 15.03.2018 15:36
А раніше програмістів навчали, а зараз неуків перетворюють в програмістів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Леся 15.03.2018 15:33
А куди звертатись щоб потрапити на курси і які умови відбору?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100