реклама
Sucurity Police

реклама

Четвертий рік в Україні двозначна інфляція – одна з найвищих у світі. Навіть у порівнянні з торішніми цінами м'ясо, яйця, вершкове масло, сир і багато інших продуктів подорожчали більш ніж на 30%, а по деяких позиціях навіть уполовину.

kabmin3

Співголова фракції Опозиційного блоку в парламенті Олександр Вілкул з трибуни Верховної Ради підкреслив, що влада повністю відмовилася від своєї головної функції і обов'язку – забезпечувати гідний рівень життя громадян:

– Почніть робити свою роботу, панове депутати, міністри і чиновники. Або поступіться місцем тим, хто на відміну від вас, знає, як подолати проблеми в державі.

Нагадаємо, з 1 липня 2017 уряд скасував держрегулювання цін. До цього на рівні Кабміну і облдержадміністрацій встановлювалися граничні ціни на соціально значущі продукти харчування, і виробники, і торговельні мережі виконували ці вимоги. Аналогічна система регулювання через різні механізми податкової політики та інші інструменти використовуються і в інших країнах. Але в Україні влада усунулася від підтримки людей.

Вілкул закликав нинішній уряд і Раду взяти під особливий контроль ситуацію на продовольчому ринку, на якому ціни за останні роки злетіли в кілька разів.

– Як сьогодні необхідний мораторій на підвищення комунальних тарифів, так вкрай необхідна жорстка політика уряду, спрямована на стримування цін на продукти харчування і недопущення їх подальшого зростання, – сказав він.

Опозиціонер зазначив:

– Проводячи багато зустрічей з людьми з різних міст і регіонів, мушу зазначити, що деякі продукти, які ще п'ять років тому були невід'ємною частиною столу більшості українців, сьогодні поступово перетворюються в розкіш.

– Вважаю, що відмова українського уряду від контролю за цінами на першочергові продукти харчування – майже злочинне рішення. Поки уряд грає у вільний ринок і вважає, що ситуація з цінами стабілізується сама собою, мільйони українських сімей все частіше не можуть дозволити купити собі м'ясо, рибу, і навіть масло або сир, – сказав Вілкул.

Олександр Вілкул системно виступає з критикою уряду і провладної коаліції в Раді, які проводять над людьми соціальні експерименти, називаючи це медичною, пенсійною та освітньою «реформами». Разом з однопартійцями він подав до Конституційного Суду звернення про визнання неконституційними дискримінаційних рішень влади.

Вілкул звернувся до провладних політиків з вимогою скласти повноваження, піти на дострокові вибори. Він підкреслив, що люди вимагають дострокових виборів і щоб влада відповіла за зубожіння і надзвичайний стан в економіці.

Опозиція неодноразово вимагала від Верховної Ради змінити існуючий порядок денний і розглянути питання, розв’язання яких чекають десятки мільйонів українців – пакет законопроектів Опозиційного блоку щодо відновлення миру, підтримки промисловості, створення нових робочих місць, зниження комунальних тарифів та запровадження мораторію (заборони) на їх підвищення.

Раніше Вілкул представив у відповідь на заяви Святослава Вакарчука свої десять кроків, які забезпечать соціальний захист українців, виведуть Україну з кризи, відновлять її суверенітет. Центральною тезою опозиціонера стало те, що метою державної політики України повинні стати безпека і благополуччя громадянина.

* Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 ВКЛ чи ВИКЛ? 27.03.2018 20:03
ВЛК ПНХ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 ХХ 27.03.2018 18:56
Як не дивно, але риг правий на 200 відсотків. Тут він попав у ціль. Питання, чому такие рішення про вільні ціни було прийнято і чому риги мовчали стілько часу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 депутат 27.03.2018 17:17
На законодавчому рівні потрібно потрібно визначить терміни проведення виборів: 1. Це коли все хорошо в державі, залишить існуючий термін. 2. Коли підвищується рівень зубожіння населення, інфляція, яка визначається не середньою зарплатою чи пенсією, а мінімальними, вибори проводяться достроково не залежно скільки пройшло від попередніх. Сюди прив*язать рівень корупції, злочинності, ... , тоді не потрібні будуть майдани, ніхто нікого не лякатиме терактами і т.д. Не вмієте, не можите керувать, звільняйте місце іншим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Михаил 27.03.2018 16:00
"мільйони українських сімей все частіше не можуть дозволити купити собі м'ясо, рибу, і навіть масло або сир". Якже людина переживає за людей! Накормити обіцяє, роботу дати. Та й суверенітет обіцяє відновити, тобто, мабуть, Крим повернути та ліквідувати ДНР і ЛНР. Яка чуйна та гарна людина. Дарма, що з регіонів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100