реклама
Sucurity Police

реклама

За даними ООН, понад 60% населення України проживає за межею бідності

35821_dsc6079

Співголова фракції Опозиційного Блоку в парламенті Олександр Вілкул на своїй сторінці в «facebook» написав: «Це можна назвати пристойним словом? А як же заяви, що грошей в бюджеті немає? Адже під цим приводом уряд підвищив у вісім разів тарифи на газ, обдирав людей похилого віку незаконним податком на пенсії, зменшив виплати за народження дітей і так далі».

«Граничну ціну на покупку автомобілів чиновникам підняли майже в 3,5 разу - до 900 000 грн. А телевізор або іншу апаратуру тепер вони можуть купити за 25 000 грн...» - сказав Вілкул.

Він зазначив: «Я щотижня зустрічаюся з людьми. «Ну невже у міністрів немає стареньких батьків і родичів? Невже немає ні сорому, ні совісті?» - це найбільш спокійне, що говорять на зустрічах. На наступних виборах ми виженемо з влади цих... (заповніть самі)».

З критикою такого рішення уряду виступили не лише опозиціонери, а й навіть МВФ. "Відповідно до оцінки МВФ сучасного стану та перспектив економічного розвитку України істотні ризики полягають в дуже швидкому збільшенні поточних витрат, темпи якого перевищують номінальне зростання економіки, тому Україні рекомендовано забезпечити контроль поточних витрат", - йдеться в експертному висновку до проекту рішення Кабміну.

Зростання цін в Україні в 2017 вище рівня всіх країн Європи і СНД. За даними Світового банку, ВВП України на душу населення з 2013 року впав в 2 рази і становить близько 2 тис. дол. США, що можна порівняти з показниками найбідніших країн планети. Міжнародне рейтингове агентство Moody's вважає, що рекордно низький ВВП України залишиться таким і в 2018 році. У Міжнародному рейтингу Bloomberg's Misery Index, який показує рівень бідності і знедоленості країн, Україна потрапила до десятки найбідніших країн. За оцінками ООН, встановлений в Україні на 2018 рік прожитковий мінімум - 1700 грн в 2,5 разу нижче рівня бідності - 5 дол./день.

Олександр Вілкул системно виступає з критикою уряду і провладної коаліції в Раді, які проводять над людьми соціальні експерименти, називаючи це медичною, пенсійною та освітньою «реформами». На його думку, влада «безробіттям вигнала з України 8 млн осіб». Опозиціонер системно вимагає від Верховної Ради внести в зал питання, вирішення яких чекають десятки мільйонів українців, - пакет законопроектів Опозиційного Блоку з відновлення миру, підтримки промисловості, створення нових робочих місць, зниження комунальних тарифів та запровадження мораторію (заборони) на їхнє підвищення.

Разом з однопартійцями Вілкул подав у Конституційний Суд десятки звернень про визнання неконституційними дискримінаційні рішення влади. Зокрема, на підставі одного з таких звернень Конституційний Суд визнав неконституційним закон про оподаткування пенсій.

*Про це повідомляє прес-служба політика.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 стабилизец 07.04.2018 18:28
Цитую Не забувай!:
Вілкул, сподіваюся - ти не забув, що КОЖНА людина відповість перед Богом за все зло і підлість, яку причинила іншим? ;-)

может, но это не точно. :lol: на всяк случай все завтра по церквям побегут, причем каррупцыонеры в первых рядах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 СОЛДАТ 07.04.2018 14:13
"Прочерк"- ну хватить вже вілкула рекламувати.Давайте краще Душейка.Чи перестав платити? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Ох 07.04.2018 11:41
У нього є за шо купувати, а що робити Гаврилюкам, Парасюкам та подібним "застрєльщикам" революції ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Не забувай! 07.04.2018 10:42
Вілкул, сподіваюся - ти не забув, що КОЖНА людина відповість перед Богом за все зло і підлість, яку причинила іншим? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100