реклама
Sucurity Police

реклама

18-19 квітня у Каневі в конференц-залі музею Тараса Шевченка Східноєвропейський університет економіки і менеджменту провів Міжнародну науково-практичну конференцію «Емерджентність економічних систем у сфері управління суспільним розвитком».

1

Відкрила пленарне засідання ректор університету, доктор економічних наук Любов Шпак, наголосивши, що метою конференції є вирішення стратегічних питань функціонування економічної системи, вдосконалення інвестиційної політики, інвестиційної привабливості регіонів, галузей і підприємств, інтенсифікації інтеграційних процесів та інших актуальних проблем економічної науки.

До конференції долучилося близько півтори сотні учасників – науковці з України (як з Черкаської, так із інших областей: Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Львівської) та іноземні учасники з Польщі, Білорусі, Грузії, Азербайджану, Франції, США та ін.

Про бізнес-спроможність, інвестиції в освіту, розвиток людського капіталу, адміністративні можливості та загалом про реалізацію державної регіональної політики, зокрема на прикладі розробленої Стратегії розвитку Черкаської області, виступив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль.

IMG_7499

Ректор Східноєвропейського університету Любов Шпак у своєму виступі зупинилася на актуальному питанні стимулювання притоку вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку України.

– Для інвесторів основним орієнтиром вкладання капіталу є саме інвестиційний клімат у державі. Разом з тим у сучасних умовах для вирішення завдань підйому регіональної економіки на довгострокову перспективу й забезпечення економічного зростання необхідне створення якісно сформованої інвестиційної інфраструктури, що здатна створити умови для здійснення інвестиційної активності, знизити ступінь ризику інвестиційних вкладень та полегшити залучення додаткових інвестицій, – підкреслила Любов Шпак.

Актуальну доповідь про технологію блокчейн та перспективи її застосування представив кандидат фізико-математичних наук, доцент Анатолій Леонтьєв. Зокрема, він акцентував на тому, що Україна є одним із лідерів у впровадженні цієї технології у світі. За словами доповідача,  технологія блокчейн найбільшою мірою має властивості емерджентності складної штучної системи, і її появу за своїм значенням для суспільства можна порівняти з появою Інтернету.

Викладач Американського університету штату Флорида Девіда Лівінгстоуна (США) Світлана Василішина презентувала наукове дослідження у сфері соло-туризму, підкресливши, що цей продукт є новим трендом у туристичній галузі, однак в Україні він ще не набув популярності і є недостатньо вивченим.

Також на пленарному засіданні наукові праці представили доктор технічних наук, професор ЧДТУ Сергій Заболотній «Застосування методу максимізації поліному для вирішення задач регресійного аналізу» та доктор економічних наук, професор ЧНУ Наталія Прямухіна «Міждисциплінарні теорії в інтерпретації трансформацій економічної системи».

Обговорення проблематики конференції науковці продовжили на секційних засіданнях. За результатами видано збірник тез доповідей.

Про це інформує прес-служба Східноєвропейського університету.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Вумні, аж страшно 20.04.2018 21:56
На першому фоту гарно получився Віталька Коваль - явно афігєвший від словосполучення "емерджентність управління розвитком" :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Демократія 20.04.2018 20:39
Мети досягли? Актуальні питання вирішили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100