реклама
Sucurity Police

реклама

У п’ятницю 20 квітня, о 19:20 на UA: Суспільне мовлення в партнерстві з Громадський рух "Чесно" | Civic movement "Chesno" вийшов в ефір другий випуск всеукраїнського медіа-проекту #Звіти_наживо, покликаного змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю у прямому ефірі телеканалу «Рось». Гостем студії став директор департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА Олександр Шабатін.

Під час ефіру піднімали питання фінансування галузі, говорили про проблеми матеріально-технічного забезпечення закладів культури, зокрема, проведення ремонтних робіт для відновлення Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, що постраждав під час пожежі у 2015-му. Для обговорення цієї топ-теми до студії було запрошено акторів та режисера-постановника театру.  Ще одне  ключове питання #Звітів_наживо: перспективи функціонування закладів культури в умовах децентралізації. Нагадаємо, що децентралізація – це процес передачі значних повноважень та бюджетних коштів від державних органів влади органам місцевого самоврядування таким чином, щоб якомога більше повноважень отримали ті органи, які найближче знаходяться до місцевої громади. Телеглядачі, які телефонували до студії цікавились долею будинків культури і клубів, розміщених у районах області.

«Програму дивляться, глядачі починають телефонувати до студії щойно розпочинається ефір. Для нас це вже показник того, що торкаємось тем, які цікаві жителям області. Відпрацьовуємо схему залучення до ефіру експертів і журналістів. Як показала практика, завдяки їм не втрачається динаміка й гострота спілкування. Що стосується питань фінансування сфери культури, то, ясна річ, незадоволених багато, бо коштів не вистачає на всі потреби. Це стосується й таких глобальних тем, як відбудова після пожежі будівлі обласного музично-драматичного театру, так і забезпечення трупи театру транспортом. Резонансним виявилось і питання кадрових призначень в обласній філармонії. Для себе зробив висновок, що в наступних програмах треба більше звертати увагу як гостя, так і експертів на факти і цифри, що дасть можливість уникнути філософського підтексту і узагальнення, натомість конкретизувати розмову», - переконаний ведучий #Звітів_наживо Олександр Іващенко.

“Попри те, що до участі в ефірі запрошується один гість, формат програми дозволяє чути різні оцінки з тих чи інших питань. Вважаю, що це важливо глядачам і радіослухачам, аби вони могли сформувати власне бачення ситуації. Саме цього разу можна було чути як схвальні відгуки і подяки на адресу директора департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю від глядачів, так і відверте невдоволення і критику від експертів – працівників сфери культури. Це нормальна дискусія, якої не треба лякатись. Будемо до цього привчати і учасників програм, і нашу аудиторію”, - зазначила продюсерка філії Олена Баніна.

Переглянути запис ефіру другого випуску #Звітів_наживо можна на нашому YouTube каналі:  
https://www.youtube.com/watch?v=xBsk5XdpwHs&feature=youtu.be

Завдання суспільного мовника — створити майданчик для дискусій, залучити громаду до обговорення важливих для регіону питань, аби громадяни звикли вимагати виконання обіцянок у своїх обранців.

Тож, такі інтерактивні звіти заплановані щомісяця до кінця року за актуальними на цей час темами:

Березень — мери/голови ОДА (за минулий рік)
Квітень — департаменти культури
Травень — організація оздоровлення дітей
Червень — ремонт доріг
Липень — голови ОТГ, мери малих міст
Серпень — реформа освіти
Вересень — медична реформа
Жовтень — початок опалювального сезону
Листопад — бюджети міст
Грудень — звіти мерів обласних центрів за 2018 рік.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100