реклама

реклама

Відома торговельна мережа посилює контроль якості продукції, що представлена на полицях магазинів

Заходи щодо забезпечення контролю якості товарів у мережі «АТБ» реалізують чи не з першого дня існування компанії. Втім на тлі зростаючих потреб українців у придбанні безпечної продукції відповідні процеси посилюються. Наразі компанія проходить аудит і сертифікацію на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 22000:2005, який заснований на всесвітньо визнаних принципах НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points – система «Аналіз ризиків і критичні точки контролю»). До того ж мережа розширює власні перевірки якості та збільшує кількість лабораторних експертів, задіяних у цих процесах.

3W5A1749

«Щомісяця лабораторним випробуванням піддається більше ніж 1000 зразків продукції різних товарних груп. Продукти перевіряють за фізико-хімічними, мікробіологічними показниками та показниками безпеки», – пояснює Наталія Шаповалова, заступник генерального директора ТОВ «АТБ-маркет». За її словами, кожна асортиментна позиція, яка представлена у магазинах, проходить кілька етапів контролю. Наприклад, швидкопсувні продукти та дитяче харчування перевіряють щомісяця: з полиці довільно вибирають один або декілька товарів однієї номенклатурної групи і відправляють до лабораторії. «Всі інші продукти проходять контроль один раз на квартал, а промислові товари – раз на півроку. Все це стосується так званих планових перевірок, однак ми практикуємо й позапланові дослідження. Наприклад, якщо на якийсь конкретний товар надходить більше двох скарг від споживачів (по всій мережі, а це 929 маркетів), то щодо нього  розпочинають цілу серію позапланових перевірок», – підкреслює Наталія Шаповалова. Для такої перевірки «АТБ» використовує як власну сучасну лабораторію у Дніпрі, так і незалежні інстанції в різних регіонах. До спеціалізованих закладів звертаються тоді, коли треба перевірити вкрай специфічні показники, приміром, вміст заборонених добавок, синтетичних барвників, трансжирів тощо.

DSC_9551

Коли лабораторія надає свої висновки, починає працювати система протоколів реагування мережі. Якщо порушення незначні, то продукт стає об'єктом підвищеної уваги: його частіше перевіряють, а виробникові надсилають лист із вимогою виправити недоліки. «Зовсім по-іншому реагуємо на серйозніші відхилення – в мережі «АТБ» ми застосовуємо суворі процедури: якщо результати лабораторних випробувань демонструють значні порушення, продукцію не допускають до реалізації. У подальшому такому виробникові практично неможливо знову надати свою продукції для реалізації у наших магазинах», – додає Рита Печериця, начальник відділу контролю якості продукції ТОВ «АТБ-маркет».

DSC_9681

Підсумовуючи, можна сміливо заявляти про унікальність досвіду цієї компанії щодо  створення системи контролю якості на кожному етапі так званого життєвого циклу товару. Відповідний процес означає не тільки величезні інвестиції, але й кропітку роботу тисяч професіоналів: від співробітників самої мережі до експертів лабораторій. Відповідно, «АТБ» як безумовний лідер галузі за кількісними показниками (розгалуженість, товарообіг, обсяг сплати податків тощо) і в питаннях якості задає тон всьому ринку. Така прискіпливість виправдана. Доказом можна вважати той факт, що щоденно в «АТБ» роблять покупки більше ніж три мільйони українців. Це не тільки вражає, а й викликає повагу і довіру до сучасної мережі європейського рівня.

Наталія Фурмак

*на правах реклами

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100