реклама

реклама

Відома мережа впроваджує новітні технології, диктуючи тренди розвитку усій торговельній галузі України.

КСО Нещодавно керівництво мережі «АТБ» повідомило про те, що на 2018 рік компанією заплановано відкриття не менше ніж 100 нових магазинів, ще з півсотні торговельних підприємств, які вже працюють, отримають новий дизайн. Це доволі високі показники, адже мережа має 951 маркет у 246 населених пунктах України. Втім експерти наголошують не стільки на кількісному, скільки на якісному розвитку «АТБ». Нині тут реалізують безліч проектів, які є доволі прогресивними для всієї галузі.

«Одним з основних принципів розвитку торговельної мережі «АТБ» є активне інвестування в передові технології, впровадження новаторських концепцій і практик», – зазначає Борис Марков, голова Ради директорів, генеральний директор корпорації «АТБ». Серед яскравих прикладів можна назвати роботи з модернізації магазинів торговельної мережі. Оновлені маркети, які легко відрізнити за сучасним дизайном у темних тонах, – це свого роду експериментальний майданчик. Тут впроваджено передові рішення у сфері роздрібної торгівлі, будівництва та енергозбереження. У магазинах «АТБ» нового формату встановлено холодильне та морозильне обладнання останнього покоління, розроблено новітню систему освітлення, що функціонує на основі LED-технологій. Чимало уваги приділено вдосконаленню систем утеплення, опалення та рекуперації енергії. Загалом такий комплекс заходів дає можливість скорочувати витрати на опалення до 70%.

Іншим проектом є експеримент з використання технології кас самообслуговування (КСО). Він стартував у листопаді минулого року і вже добре зарекомендував себе як в експертному співтоваристві, так і серед споживачів. Не дивно, адже це кращі міжнародні рішення й обладнання.

Ще одна потужна програма інновацій стосується логістики. Коли йдеться про «АТБ», це не просто перевезти партію з пункту А в пункт Б. Адже мережа транспортує товари 3500 асортиментних позицій майже у тисячу маркетів по всій країні. Компанія має логістичну інфраструктуру, що складається з восьми сучасних мультитемпературних розподільчих центрів категорії «А» загальною площею 150 тис. кв. м, яка є однією з найбільших в Україні. «Управління складами здійснюється за допомогою інформаційної системи (WMS), системи управління двором (YMS), а також передових технологій контролю якості обробки товару, які забезпечують комплексне вирішення завдань автоматизації управління складськими процесами. Вони дозволяють знизити вартість внутрішньої складської обробки товару та його доставки, підвищити контроль над виконанням складських операцій і обмежити вплив людського фактора на процеси складської логістики», – зазначає Борис Марков.

Безумовно, все перераховане є лише частиною великої програми розвитку «АТБ». Враховуючи, що ця компанія завдяки своїм передовим рішенням сприяє формуванню стандартів для всієї вітчизняної торгівлі, це дуже хороша новина для українців. Тим більше, що мережа, крім іншого, планує динамічно розширювати свою присутність по всій Україні. Отже, поширюватимуться високі стандарти обслуговування, новітні технології й унікальні проекти, більшість з яких і робить «АТБ» лідером галузі.

КСО1

Олексій Гарбузов

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #1 Старий 25.05.2018 16:50
Єдине питання-як це вплине на ціну товарів і асортимент? Атак-ми не проти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100