реклама

реклама

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулася актуальна в українському сьогоденні Всеукраїнська науково-практична конференція «Національно-патріотичне виховання засобами козацької педагогіки та краєзнавства».

Учені факультетів соціальної та педагогічної освіти, початкової освіти; кафедр педагогіки та освітнього менеджменту, а також виховних технологій і педагогічної творчості разом із учителями та керівниками позашкілля обговорювали сучасні технології виховання державотворчих якостей дітей і молоді засобами козацької педагогіки та краєзнавства.

35270072_367792663727539_6068588678131744768_n

У заході взяли участь і представники Народного Руху Черкащини Валентина Коваленко, Анатолій Корнелюк, Олександр Нестерчук та Володимир Лебідь.

Головний ідеолог та організатор конференції начальник Науково-освітнього центру патріотичного виховання молоді Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Юрій Мельничук відзначив у своєму виступі активну підтримку Народного Руху України, і, зокрема, Черкаської крайової організації НРУ в організаційному забезпеченні заходу. Черкаські рухівці Руслан Мельник (директор інституту іхтіології) та Володимир Лебідь (директор Жашківського переробного комбінату «Колос») внесли посильну фінансову допомогу на видання посібника для педагогів «Основи козацької педагогіки». Юрій Леонідович разом із Валентиною Коваленко обговорили подальшу співпрацю з поширення цієї книги у школи області за підтримки НРУ.

Оживив пленарне засідання конференції виступ В. Коваленко. Як педагог, письменниця, депутат обласної ради та голова обласної організації НРУ Валентина Михайлівна підкреслила посутню увагу Народного Руху України до проблеми виховання національно свідомої молоді, та загострила на тому, що Україна сьогодні знову перебуває під пильним зором ворогів-провокаторів, які ззовні і внутрішньо намагаються підступними технологіями знищити духовну основу-память «козацького» походження українців. Закликала вчених, педагогів-практиків та студентів своїм прикладом стимулювати вихованців до вивчення власного родового дерева («Шануймо свій рід і нарід, то й нас шануватимуть люди»). У свою чергу Коваленко подарувала для бібліотеки університету кілька примірників свого посібника з літературного краєзнавства «Роду криниця віща».

Народнорухівці Анатолій Корнелюк і Олександр Нестерчук презентували науково-педагогічній аудиторії газету «Час Руху». Опісля конференції побратими зустрілися з Богданом Чорномазом і Володимиром Скусом та обговорили шляхи активізації відродження НРУ на Уманщині.

Про це йдеться на сторінці Черкаської крайової організації Народного Руху України у "Фейсбуці"

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Пильний 16.06.2018 21:51
Краще б цей матеріал у Фейсбуці і залишився...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Роман 16.06.2018 09:59
От цікаво, де вони знайшли у козаків "педагогіку"? Може тоді до кожного великого збройного формування славної нашої історії слово "педагогіка" ліпити? От, наприклад, "гайдамацька педагогіка" (та ще й прямо як для Черкащини :lol: ) - і гасло "Пийте, діти! Лийте, пийте, з панами такими може ще раз зустрінемось, ще раз погуляєм!" ("Бенкет у Лисянці", Шевченко)
А якщо подивитися на сучасних "козаків" - та позорище! Ні історії не знають, ні духу козацького не мають! Понавигадували собі липових звань, яких у козаків зроду не було (генерали, майори, лейтенанти - де таке неподобство у козаків було?!!), форму собі придумали, якої у козаків ніколи не було, медальок-брязкалець поначіплювали - у декого з цих "козаків" їх скоро більше як у Брєжнєва буде! Зірки на погонах уже на плечі не влазять. І одно засідають і засідають, засідають і засідають, пуза поодгодовували - генерали...! Сором один, а не козаки. І на цьому вони пропонують виховувати молодь?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Без слов 15.06.2018 21:58
))))))))))))))) ))))))))))))))) ))))))))))))))) ))))))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 NATO 15.06.2018 18:55
Продолжительным и несмолкающими апплодисментами , переходящими в бурную овацию участники Плену встретили тов. Коваленко В.М. Дело Бандеры---Коновальца жило, живет и будет жизнь, так доклад был объявлен Начальником Главного идеологического управления Народного Руха Пятижды Героем Украины, гениальной писательнецей и поэтэссой В.М. Коваленко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Роза Подерев’янська 15.06.2018 11:54
То штора моєї бабці :-* :oops: :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 шоп 15.06.2018 11:51
Шо то за простирадло на столі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100