реклама

реклама

Українців не потрібно шокувати тарифами на житлово-комунальні послуги. Середні доходи сім’ї мають бути такими, щоб сукупна вартість комунальних послуг була посильною для її доходів. Україна не зобов’язана очолювати антирейтинг європейських країн за часткою витрат на оплату комунальних послуг від рівня зарплат громадян. Такі принципи партійної програми стрімкого розвитку «Основи».

46480627_2229632347298099_4483840308202700800_n

Партія «Основа» називає злочинним рішення Кабміну про підвищення з 1 листопада ціни природного газу на 23,5%. За чотири роки правління нинішньої влади газ подорожчав уже більш ніж у сім разів. Уряд цинічно знехтував інтересами власного народу заради доступу до чергової порції кредитних коштів зарубіжних організацій. Тим уряд вкрай погіршив матеріальне становище більшості громадян своєї країни, витрачаючи кошти платників податків на субсидії, а не на підвищення енергоефективності.

— Слідом за підвищенням цін на газ зростають і тарифи на централізоване опалення. Подорожчання тепла може скласти 16% і більше. Адже близько 70% собівартості опалення доводиться саме на газ. У підсумку це призведе до ще більшого зубожіння людей, — коментує позицію партії «Основа» голова її Черкаської облорганізації Олександр Рибченко. — Ціни на газ в Україні підвищувати не можна. Для українців неприйнятне підвищення тарифів навіть на 1%. «Основа» вимагає скасування Постанови Кабміну №838 від 19 жовтня 2018 року, істотного зменшення ціни на природний газ, зниження тарифів на тепло для населення.

— Зростання цін на «блакитне паливо» в країні, яка має величезні запаси природного газу — це нонсенс. Абсурдно  підвищувати ціни до європейського рівня при вкрай низьких доходах українців. Тарифи, навпаки, повинні бути знижені, — заявив лідер партії «Основа» Сергій Тарута. — Ми гарантуємо, що прийшовши до влади, знизимо ціну газу для населення на 40%. Для цього є всі підстави, залучивши в галузь 5-7 мільярдів доларів інвестицій, розвиваючи вітчизняний газовидобуток. Від влади вимагаємо проявити політичну волю і турботу про громадян. У підсумку Україна через 3-5 років стане повністю незалежною.

— При професійному підході можна домогтися зниження ціни на газ до 110 доларів за 1 тисячу кубометрів, що значно нижче діючих цін в Україні, — переконаний Сергій Тарута. — Нинішня влада не здатна на активні кроки в цьому напрямку, прикривається вимогами МВФ і забирає останні заощадження в населення. На комплекс заходів з розвитку національного газовидобутку може піти тільки нова ефективна влада, що змінить життя українців на краще, а не набиватиме власні кишені.

Аналітики партії людей справи впевнені: субсидії в майбутньому опалювальному сезоні не покриють додаткові «газово-опалювальні» витрати населення. Адже, згідно з проектом держбюджету на 2019 рік, субвенції місцевим бюджетам на надання пільг та субсидій з оплати послуг ЖКГ скорочуються. У той же час ціни і тарифи зростають. Значить, в 2019 році люди отримають субсидій менше.

— Більше половини українців субсидії взагалі не отримують. Це якраз та частина населення, яку можна умовно назвати середнім класом, — говорить керівник депутатської фракції «Основа» в Черкаській обласній раді Олександр Рибченко. — Ці громадяни найбільше постраждають нинішньої зими від підвищення цін і тарифів. Саме вони заплатять зі своїх кишень за некомпетентні рішення Уряду, саме за рахунок середнього класу держава виплатить субсидії біднішим.

Лідер черкаської «Основи» переконаний, що влада принизила субсидіями понад 17 мільйонів громадян, надавши торік їх сім’ям милостиню для часткової компенсації витрат із оплати житлово-комунальних послуг. Цинічно промовчавши про те, що це були гроші трохи більше заможних громадян.

— Влада продовжує годувати народ «пряниками» замість того, щоб розвивати економіку і знижувати тарифи на послуги для населення, — стурбований Олександр Рибченко. — Ми в партії «Основа» вважаємо, що тарифна політика влади — це спроба маніпуляцій з електоратом. Адже всі ті мільйони виборців, які отримують субсидії, опинилися на короткому ремінці у влади. Тому платою за зниження рейтингів нинішньої влади через прийняття в жовтні «газової» постанови має стати, за її розрахунками, підвищення лояльності одержувачів субсидій, а можливо ще й зростання їх кількості — за рахунок так званого «розширення програм субсидій» та ймовірного перегляду параметрів Держбюджету-2019.

— Сьогодні населення розраховується за некомпетентність влади. Дуже важливо, щоб виборці дуже добре зважували, за кого слід голосувати. Інакше може статися соціальний вибух, — прогнозує лідер партії «Основа» Сергій Тарута.

«Партія «Основа» наполягає на проведенні незалежного та об’єктивного розслідування злочинних газово-кредитних схем нинішньої влади і справедливого покарання всіх, хто знехтував інтересами народу і впродовж всіх цих років набивав свої кишені за рахунок поставок газу населенню», зафіксовано в офіційній заяві партії з приводу рішення Уряду від 19 жовтня про підвищення ціни на газ для населення.

Тетяна КОРОЛЬ

Матеріал надано прес-службою партії

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 ПОРОХОБОТ 29.11.2018 21:31
Багато голосів Тарута отримає з таким обласним лідером.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100