реклама

реклама

Нині багато українців живуть в віртуальному світі, скаржачись та нарікаючи на побутові негаразди, не розуміючи, що реальний світ – це війна на сході нашої країни, де гинуть українські захисники. Тому в контексті війни так важливо 31 березня не зганьбитися і зробити вірний вибір, адже це буде останній бій за українську державність. На цьому наголосила в Черкасах народна артистка України, член наглядової ради Черкаського національного університету, кандидат юридичних наук, нардеп Оксана Білозір.

54516743_307754936554402_1297958860815859712_n

До слова, Оксана Володимирівна зайшла свого часу до списку Блоку Петра Порошенка як керівник закордонного виборчого округу. Мало хто знає, що Білозір є волонтером, у 2014-2015 і частині 2016 року часто бувала в АТО і займалася пошуком і поверненням додому українських бійців. Ще з радянських часів вона мала статус учасника бойових дій в Афганістані, тож в АТО їздила, так би мовити, «стріляною». Відповідно, була не зовсім чужа військовій тематиці.

– Навіть в кошмарному сні я не могла уявити, коли 30 років тому їздила двічі в Афганістан, що їздитиму на Донбас визволяти з полону дітей тих бійців, з якими зустрічалася в Афганістані. Зараз я пригадую період початку війни на сході і не погоджуюся з тими, хто каже, що десь хтось неправильно вів бойові дії, привів до великих втрат… Як свідок скажу. Коли я в липні 2014 року потрапила в АТО, то побачила роззброєну армію. Зв’язку не було. Техніки не вистачало. А зараз маємо сильну, вмотивовану, одягнену, озброєну армію, що входить ва десятку кращих в Європі, – зазначила Оксана Білозір.

Як прихильниця президента, Оксана Білозір зауважила, що цього було б неможливо досягти без бажання і волі з боку Петра Порошенка. Окремо нардеп подякувала Європі за підтримку, зазначивши, що і тут було б важко знайти порозуміння, якби європейці не сприймали Порошенка.

– Але що ми бачимо? Порошенко знаходиться на зустрічі в Брюсселі. І під час виборчої кампанії коли незрозуміло, який буде результат, усі топ-політики зустрілися з нашим президентом, бо йому вдалося об’єднати і європейську і міжнародну спільноту навколо спільних цінностей, навколо України і визнати війну – війною, і визнати агресором – Росію. А винним назвати президента Путіна. І він це перший сказав, – нагадала Оксана Білозір.

Нардеп пригадала нашу українську історію незалежності – це півтора дня Карпатської України і півтора роки УНР. А поміж тим були репресії, голодомори, політичні табори.

– Це все було тому, бо не було держави як захисного організму, яка б могла захистити людей, дати нам право розпоряджатись своєю долею, керувати своєю економікою, творити свою політику. І тепер ми маємо і державу, і армію. А найвищою точкою солідарності світу навколо України стали санкції. І це є заслугою президента Петра Порошенка! – переконана Оксана Білозір.

Окремо Оксана Білозір висловилася щодо членства в НАТО. Каже, що маючи такого сусіда як Росія, бути членом НАТО ми не можемо, але партнерство нам потрібне з НАТО.

–Я недарма згадувала про попередню історію незалежності. Ми мали програшні війти, розбрат, інші випробування. Зараз партнерство з НАТО нам необхідне, але для цього треба реформи, ті ж, що й для євроінтеграції. І ми готуємо відповідний пакет реформ. НАТО нам дасть високоточну технологію для ведення війн в сучасний умовах. І вже зараз на тренувальних базах і безпосередньо в зоні конфлікту в нас є іноземні досвідчені інструктори. До слова, НАТО потрібне не лише для безпеки, а й для розвитку, для економіки, бо де НАТО, там захищені гроші, інвестиції. Це «безпекова парасолька».

З-поміж реформ, які вже зараз дають результат, Оксана Білозір назвала децентралізацію. Вона визначила, що це удар по корупції. Також згадала за систему «ProZorro, яка дає можливість прозоро закуповувати техніку та послуги.

На завершення Оксана Білозір зауважила, що слід думати про завтрашній день і про нашу державність.

– Реальний світ в АТО. І коли я чую що низькі пенсії, зарплати, високі тарифи, то якби всі побували в АТО, то не так гостро ставили б ці питання. Адже важливо зараз, що є держава і є до кого апелювати! І зараз ми ведемо останній бій за українську державу. І всі вищеозвучені питання якраз і вирішуватиме майбутній президент, який поряд з тим має гідно позиціонувати країну в світі, – наголосила Оксана Білозір.

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 Хоба 22.03.2019 23:05
Когда эта спивачка последний раз что то проспивала после 2009 года?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Ден 22.03.2019 13:33
А чого Білозір про свинарчукгейт нічого не сказала? А про Роттердам + де коментарі? І про чергове підвищення тарифів ні слова. І про скупку голосів за гроші з бюджету мовчить. Луна лише стара пісня "армовіра"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #5 Тыща в день 22.03.2019 13:10
Последние, самые бездарные резервы главнокомандующ его брошены на амбразуры рейтинга.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #4 Армія - це важливо 22.03.2019 12:32
Правду сказала.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Чудова 22.03.2019 12:18
співачка,бездар на як політик і людина ,за гроші готова ******* куму.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 1 22.03.2019 11:13
Кума президента??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #1 Сармат 22.03.2019 10:45
цитата: "Реальний світ в АТО. І коли я чую що низькі пенсії, зарплати, високі тарифи, то якби всі побували в АТО, то не так гостро ставили б ці питання".- Люди не так гостро ставили б ці питання, якби всі ці економічні негаразди переносилися солідарно. А на фоні зарплат Коболєва і зростання статків Порошенка дорікати людям і прикриватися АТО - цинізм вищого ступеня. Ви ж блок "Солідарність", то й переносьте всі негаразди солідарно з найбіднішими українцями. Фуууу. Гидко читати ці волання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100