реклама

реклама

Депутати підтримали впровадження громадської експертизи діяльності Черкаської міської ради та її виконавчих органів.

За відповідний проект рішення проголосувало 23 народних обранців.

Цей проект рішення зареєстрував голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Микола Фомич ще у листопаді минулого року.

– Це новий інструмент взаємодії влади та громади, який покликаний з одного боку контролювати діяльність органів виконавчої влади, а з іншого – надавати практичні рекомендації з тих чи інших життєвоважливих питань, які турбують активну громаду нашого міста. Йдеться про невиконання якихось рішень, пропозиції щодо поліпшення програм тощо, – розповідає Микола Фомич.

За його словами, щоб ініціювати громадську експертизу потрібно звернутися із письмовим запитом до міської ради, вказавши предмет експертизи. Після цього міський голова має видати розпорядження про початок громадської експертизи.  На сайті має бути створена спеціальна рубрика, в якій інформуватимуть населення про проведення таких заходів.

– Ініціатори експертизи отримають запитувану інформацію та документи, вивчатимуть їх, а потім надсилатимуть висновки у вигляді пропозицій міськраді, які вона має врахувати у своїй роботі, – наголошує депутат від «Об’єднання «Самопоміч».

Такий інструмент активно використовують у прогресивних містах країни: Київ, Вінниця, Львів та інші.

– Також у проекті ми чітко окреслили суб’єктів ініціювання експертизи. Адже розуміємо, що можуть бути зловживання, враховуючи політичну ситуацію у місті. Тому ініціювати експертизу можуть громадські організації та об’єднання лише за сферою своєї статутної діяльності, – говорить Микола Фомич.

Про це інформують в прес-службі партії

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100