реклама

реклама

2_3 Зовсім мало часу залишилось до події, яка нині на вустах у всіх – виборів Президента України. Дискусії, суперечки, міркування, симпатії й антипатії. Власне, так і має бути, адже живемо в демократичній державі, де можемо вільно висловлювати свою точку зору. Саме про вибори інтервю із секретарем ради Черкаської обласної організації ВО «ЧЕРКАЩАНИ», депутатом облради Олександром Коваленком.

- Олександре Анатолійовичу, що для Вас особисто вибори?

- Насамперед, це важливий і відповідальний етап. Можливо, це звучить банально, але так вважаю. Для мене – це не формальна акція, як було колись. Хто пам’ятає ті часи, то тоді був один кандидат у депутати, призначений зверху, а люди лише механічно вкидали бюлетені у скриньку. І явка була 99, 99 відсотка. Часи, на щастя, змінилися і тепер кожен із нас має можливість вільно обирати і не з одного кандидата. Я особисто відчуваю гордість,що кожного разу причетний до того, кому даю право бути депутатом чи президентом. Це й моя особиста відповідальність. Бо тільки виборці несуть відповідальність за все, що відбувається в їхньому селі, районі місті і країні.

- Тобто, Ви противник думки тих, хто вважає, що його голос нічого не значить, тож на вибори не піду?

- Однозначно. Людині дається дивовижне право – право брати участь у виборах! Тобто, самій собі обирати владу, якій довіряєш, на яку сподіваєшся. Кажу про вибори не лише президента, а вибори до сільської ради, ОТГ, районної, обласної чи Верховної Ради України. Громадянин, який використовує це право, гідний поваги. Участь у виборах свідчить про те, що така людина-виборець – людина мисляча. небайдужа, має громадянську позицію, вболіває за майбутнє. Голос кожного з нас має значення і вагу. І саме він може виявитися вирішальним. Аби тільки він був не проданий. Бо саме народ формує органи державної влади. Від цього залежить не тільки наше майбутнє, не тільки майбутнє населеного пункту, в якому проживаєте, а й майбутнє України в цілому. До слова, участь у виборах - це ще й зниження ризику фальсифікацій. Бо чим більше людей прийшло на виборчі дільниці, тим важче підробити результати голосування. Тож не варто бути пасивним і байдужим. Бо хіба мало таких, хто не прийшовши на вибори із суб’єктивних причин, потім каже, що, мовляв, не ходив на вибори і не голосував за цього кандидата. То хіба має право така людина робити закиди іншому виборцеві за його вибір, а тим паче обраному депутатові чи президенту? Голос кожного громадянина дуже важливий, оскільки із сукупності голосів складається єдина думка громадян і громади, і нашої країни.

- До речі, якими критеріями, на вашу думку, має керуватися виборець, прийшовши на дільницю?

- Думаю, що не на дільниці треба визначатися з кандидатом, за якого хочеш віддати голос. Там ти вже лише опускаєш бюлетені в скриньку. Треба загодя проаналізувати програму, дії і вчинки того чи іншого кандидата, його громадянську позицію. При цьому верх мають брати не емоції, а здоровий глузд і прагматизм. Тим паче, що під час виборчого процесу багато викидається компромату, неперевірених фактів, необ’єктивної інформації. Не треба йти й за модою, мовляв, мій товариш, сусід, колега тощо голосує за того кандидата, то і я теж за нього. У кожного з нас свій досвід, світогляд, настрій, зрештою, голова на плечах, вуха й очі.

- І нарешті про головну і конкретну подію - вибори Президента України?

- Людям нелегко визначитися, бо маємо рекордну кількість кандидатів за всю історію незалежної України. Не всіх знаємо, але така кількість свідчить, що ми таки живемо в демократичній країні. Якою буде її подальша доля і розвиток – знову ж таки визначатимемо саме ми, виборці. Бо Президента, на щастя, не призначають, а обираємо. Ми наймаємо його на роботу, даємо йому право управляти країною, представляти її на міжнародній арені тощо. І для кожного виборця – це архіважливе завдання. Тож на вибори треба йти. Відклавши всі справи. Наша Черкаська обласна організація ВО «ЧЕРКАЩАНИ» закликає черкащан взяти активну участь у виборах Президента України 31 березня. Сподіваюся, що байдужих цього разу виявиться якнайменше.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 ??? 25.03.2019 17:01
Хаотический набор пустых фраз.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Оце секретар отжог! 25.03.2019 14:25
Виявляється, треба голосувать? Круто, "відкрив Америку"! :lol:
Таке інтерв'ю називається "АБИ БУЛО". :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100