реклама

реклама

Сьогодні, 19-го серпня, – Другий Спас, який в народі називають «яблучним». За народним календарем на Спаса зустрічали осінь, а погода починала перетворюватися на більш прохолодний режим.

67663628_2399334210158607_3059051466862886912_o

Але поки що все навпаки, повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. І цьогорічний Спас розпочинає нову «хвилю тепла». А взагалі серпень ще даруватиме нам привітне та комфортне літо, розлучатися з яким кожного разу сумно, яким би тривалим воно не було.

Нинішній тиждень особливий для українців, адже ми всі готуємося до святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. Тому й тема погоди актуальна…

Синоптичні процеси нині розвиваються таким чином, що на наш регіон посилюється вплив азорського антициклону. А це означає, що майже до кінця робочого тижня на нас чекає сонячна, суха, мало вітряна погода. Температура вдень підвищуватиметься до 27-32º, вночі 10..12º.

Єдина «ложка дьогтю» цієї комфортності - лише умови для накопичення шкідливих домішок від викидів автотранспорту, підприємств, спалювання сухої трави. Нагадуємо, що вся територія області перебуває на рівні надзвичайного 5 класу пожежної небезпеки.

Лише напередодні вихідних під впливом циклону з південного-сходу, можливі невеликі дощі, які знизять температуру повітря вдень до 20-25º.

Проте, прогноз на майбутні вихідні буде уточнюватися.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100