реклама

реклама

Експерти популярного мобільного оператора назвали найкращих помічників для захисту смартфонів від подряпин, пилу, ударів та вологи. У списку — чохли та різноманітні плівки для корпусу, які ви, до речі, можете знайти в магазині Київстар. Давайте розглянемо засоби захисту смартфонів від механічних ушкоджень.

Миниатюра-1

Які бувають чохли на смартфон

Перший спосіб, котрий спадає на думку, — це чохли для смартфонів, які використовують чи не всі власники гаджетів. Чохли бувають різних видів:

●     пластикові — дають повноцінний захист від бруду та подряпин, але не так добре захищають від ударів;

 

●     силіконові — трохи послаблюють удар, скажімо, при зіткненні зі сторонніми предметами, але недостатні для захисту від падіння на підлогу, до того ж дуже швидко втрачають привабливий вигляд;

 

●     посилені — виглядають трохи дивно з їхнім масивним пластиком та схожістю на протектори шин, але здатні заглушити удар від падіння смартфона на підлогу;

 

●     панчі — стильні шкіряні чохли у вигляді гаманців, органайзерів, течок; виглядають привабливо та елегантно, однак, щоб дістати телефон, їх треба щоразу відкривати і закривати;

 

●     з акумулятором — чохли-гаджети, що здатні підтримувати заряд смартфона дві-три години;

 

●     бампери — захисні канти, що виступають над корпусом, зберігають олеофобне покриття смартфона, але не можуть повністю захистити поверхню пристрою.

«Вибір чохла залежить від моделі смартфона, наприклад, бампери найчастіше надягають на попередні моделі iPhone 6 через їхню особливу форму», — розказали експерти компанії «Київстар».

Захисні плівки: види, плюси та мінуси

Захисні плівки можна наносити не тільки на поверхню екрана, а й на весь корпус гаджета. Це менш розповсюджений спосіб захисту смартфона, адже чохли набагато практичніші. Однак закрити екран плівкою прагне кожен власник смартфона, бо це просте й ефективне рішення. Отже, види плівки для екрану:

●     Матована плівка — не лишає слідів, по ній краще ковзають пальці, не блищить та стійкіша до подряпин.

●     Глянцева плівка —  не впливає на характеристики екрану, зберігає зображення чітким та яскравим, але поверхня блищить, а відбитки пальців псують вигляд смартфону.

Однак, яку би плівку ви не обрали, то повинні знати, що це зводить нанівець переваги олеофобного покриття, яке мають деякі дорогі смартфони.

Плівка на корпус захищає від ушкоджень тильний бік смартфона. Однак, її доволі складно наклеїти на нерівну поверхню — з виїмками під камеру, логотип, тощо. Та й особливості захисту корпусу телефону відрізняються від аналогічних характеристик у екрана. Тому таку плівку виготовляють зі спеціальних матеріалів. Види плівки для корпусу:

●     Поліуретанова. Наноситься за допомогою рідини. Така плівка покращує тактильні відчуття, телефон добре тримається в руці. Завдяки пружності поліуретану, подряпини на ній зникають самі.

●     Вінілова наклейка. Цей матеріал дуже практичний у використанні, не боїться вологи, крихт та пилу. Плівку можна навіть переклеювати з одного смартфона на інший! Крім того, вініл має безліч різновидів тексту, наприклад, дизайн під карбон, фактурна поверхня тощо.

Сам процес наклеювання плівки — на екран чи весь корпус, краще довірити професіоналу, адже тут треба досвід та спритна рука.

«Після виконаного замовлення у присутності майстра перевірте плівку на наявність бульбашок повітря та інших дефектів, що можуть псувати вигляд смартфона та настрій власника», — радять спеціалісти.

Комбінований захист посилить ваші шанси зберегти зовнішній вигляд гаджета й уникнути його ушкодження від вологи, пилу, ударів. Найкраще захистити смартфон одразу після покупки, не чекаючи першої подряпини. Сподіваємося, дана інформація була корисною для вас!

*реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100