реклама

реклама

Карантин не вплине на звільнення строковиків у запас, а призов очікується в травні-липні 2020 року. Військовослужбовці, які відслужили встановлені терміни, будуть звільнені в запас вчасно, карантин на цьому не позначиться.

2488819

Про це повідомив «Корреспондент.net» з посиланням на міністра оборони Андрія Тарана.

«Термін виконання заходів, пов'язаних зі звільненням у запас військовослужбовців, які вислужили встановлені терміни служби, залишається без змін», – сказав міністр.

Таран нагадав, що черговий призов громадян на строкову військову службу указом президента перенесли з квітня-червня на травень-липень 2020 року.

Він додав, що такі заходи вживаються з метою недопущення поширення в державі коронавірусу.

Загалом планується призвати і направити у війська 16 тисяч 460 осіб, в тому числі до Збройних Сил України - 9 тисяч, в Національну гвардію - 5 тисяч 460 осіб, до Державної прикордонної служби - 1 тисячу 300 осіб та до Державної спеціальної служби транспорту - 700 осіб.

Усього в квітні-липні зі Збройних Сил України будуть звільнені близько 6 тисяч 700 військовослужбовців-строковиків.

У Міноборони додали, що як і раніше військовослужбовці строкової служби не будуть залучатися до виконання завдань в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Зазначимо, що в поточному році, незважаючи на законодавчі норми, призов на строкову службу в армію буде здійснюватися на добровільній основі.

Раніше екс-міністр оборони Андрій Загороднюк повідомляв, що військові розробляють абсолютно нову концепцію строкової служби - планують скоротити терміни призову.

Фото: Getty Images

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #1 Пильний 08.04.2020 15:47
Не знаю як зараз, а раніше як у військо призивали, то відразу на три тижні у карантин. Тільки замість медичних масок були протигази і ОЗК.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100