реклама
Sucurity Police

реклама

Найпоширенішими технологіями виготовлення медалей є лиття і штампування. Лиття вважається найбільш старим з них — цей спосіб виробництва виник задовго до всіх інших.

medal-general-voroncov-300x300

Виробництво за такої технології проходить в кілька етапів:

  • виготовлення майстер-моделі;
  • створення форми для преса на основі майстер-моделі;
  • створення моделі з воску;
  • підготовка форми для лиття;
  • безпосередньо лиття;
  • обробка отриманих виробів.

Трохи розберемося з термінами, перш ніж замовити виготовлення медалі на https://heroldmaster.kiev.ua/medals/.

Майстер-модель — це прототип, який виготовляють з міді або сплаву олова зі сріблом, з якого буде виготовлятися медаль. Її розробляють з допомогою засобів цифрової 3D-візуалізації, або ж на основі вже існуючого виробу.

Форма для преса частіше називається прес-формою — це форма з силікону, що точнісінько повторює модель майбутньої продукції. Для неї використовують майстер-модель.

Прес-форму заповнюють воском, потім готують ливарну форму на основі воскової моделі. Цю форму заливають обраним матеріалом — найчастіше це сплави латуні або дорогоцінних металів.

Чим хороша технологія лиття медалей?

Головна перевага такого способу виробництва медалей полягає у великій кількості параметрів, які можна задати для готового виробу: товщина, рельєф, отвори, дрібні деталі. Крім того, медалі, виготовлені за такою технологією, більш легкі, ніж ті, які були зроблені за допомогою штампування.

З недоліків способу можна відзначити тривалий і складний процес виробництва, а також потребу в ретельній обробці.

Як виготовляють медалі способом штампування?

При штампуванні метал деформується під впливом двох штампів: того, яких надає виробу форму, і того, який задає рельєфне зображення медалі.

Матеріал (найчастіше це мідь, латунь або дорогоцінні метали) сильно стискається між штампами, в результаті чого з'являється заготовка, яку вже можна віддавати на подальшу пророботу.

До переваг цієї технології можна віднести можливість використання більш дешевих матеріалів у виробництві, більша вага таких нагород, а також можливість надання готовому виробу незвичайних текстур. Крім того, цей спосіб дозволяє виготовляти нагороди швидко та у великих кількостях.

Недоліками можна вважати залежність вартості виробництва від кількості замовлених виробів, тому, що підготовка обладнання є досить витратною.

Яку технологію вибрати?

При виборі способу створення медалі спирайтеся на очікувані розміри та деталізацію продукції. Якщо в ній передбачаються отвори, складний рельєф або незвичайні розміри, найменш витратною технологією буде лиття. Для більш простої продукції підійде штампування, особливо якщо потрібні великі кількості виробів.

Якщо вашої медалі знадобиться піскоструминна обробка високої якості, варто вибрати штампування. Крім цього, варто врахувати вибір матеріалу для такої обробки — найкраще їй піддається латунь і мідь, а ось сплави начебто стали не забезпечать належної якості такої продукції.

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Мастер-литейщик Безенчук 27.07.2021 12:30
Сегодня для изготовления табличек, медалей, кистей, макинтошей, камней полигональной кладки тротуарной плитки и пр., наша фирма использует 3D принтеры. В наши дни, штамповка это уже позапрошлый век.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100