реклама
Sucurity Police

реклама

На Черкащині 981 підприємство та 1320 підприємців платять заробітну плату найманим працівникам менше мінімального розміру. Такими є результати аналізу податкової звітності за формою 1-ДФ за ІІ квартал 2012 року, в якій суб’єкти господарювання відображають всю інформацію про нараховані та виплачені фізичним особам доходи, повідомляє прес-служба ДПС області.

– Завдяки «щедрості» вказаних роботодавців, – зазначає голова ДПС у Черкаській області Петро Хукаленко, – наймані працівники щомісячно протягом квітня-червня 2012 року на підприємствах отримували 785 грн. зарплати, а у підприємців – 824 грн.

За словами Петра Хукаленка, сьогодні мінімальний розмір заробітної плати становить 1102 грн. і такі дані говорять лише про те, що люди погоджуються отримувати заробітну плату в «конвертах».

У результаті проведеної податківцями області роботи, 382 матеріали щодо таких роботодавців направлені до територіальних органів прокуратури, з них – 249 матеріалів щодо підприємств та 133 матеріали щодо підприємців.

– Я звертаюсь до свідомості кожної людини: не погоджуйтесь отримувати заробітну плату в «конверті» – це свідоме руйнування свого майбутнього та майбутнього своїх дітей, – наголошує Петро Хукаленко.

Усі громадяни, які отримують зарплату нижчу від законодавчо встановленого мінімуму, або отримують її в «конвертах» можуть повідомити про такі факти за тел. (0472) 33-91-17.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100