реклама

реклама

14-15 вересня вихованка Центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді м. Черкас (ЦТКЕСУМ), учениця 10-М класу Черкаської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 32 Пуха Катерина та її науковий керівник, вчитель історії та краєзнавець, Микола Щербина побували у Львові на святі нагородження переможців Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді «Мій рідний край – 2012».

Цей конкурс, що його вже 15 рік проводить Союз українок України, збирає кращі науково-дослідницькі, пошукові та творчі роботи з усієї України та країн, що мають українську діаспору.


Цього річ, з більш ніж 100 переможців і дипломантів конкурсу в 15 номінаціях, є троє учнів з Черкас. Це Пуха Катерина, яка отримала І місце в номінації «Видатні постаті – гордість України» і стипендію Міжнародного благодійного фонду «Смолоскип» за роботу про нашого земляка режисера документального кіно Володимира Артеменка: «Прометей» української кінодокументалістики» та ще дві учениці 10-М класу Черкаської ЗОШ № 32 Копитько Валерія і Маковська Анна, які отримали ІІ місце в номінації «Історія мого краю» за роботу «Тисячолітня історія Великого Старосілля».

Перші 13 років підведення підсумків конкурсу проходило в Києві, а з минулого року – у Львові. Урочистості відбувалися в самому серці міста Лева на площі Ринок у великій сесійній залі Львівської міської ради. Дітей-переможців, їхніх наукових керівників та батьків вітав мер міста Андрій Садовий, голова Союзу українок України, народний депутат Лілія Григорович та інші шановні особи. Прозвучали щирі слова подяки та палкі українські пісні і від дітей – учасників заходу. До речі, на початку заходу всіх присутніх привітав священик і пролунала спільна молитва «Отче наш». А пан Садовий розповів про нову традицію – сесійні засідання депутатів міської ради починаються теж зі спільної молитви. І лише після неї, депутати починають обговорювати нагальні проблеми життя міста.

Другого дня програмою свята було передбачено екскурсію «Львів – духовна і культурна столиця України», відвідування Личаківського меморіального кладовища та 19-го Міжнародного форуму видавців у Львові. Два дні перебування у галицькій столиці переконали учасників заходу у неймовірній красі і самобутності цього міста, у бажанні і далі творити, досліджувати, перемагати й надіятися на нові зустрічі зі Львовом. Він вартий того! Це – «українська Мекка» і «український Париж»! Кожен справжній українець хоч раз в житті повинен відвідати це місто, сприйняти його ауру і відчути: «Українська мова не зникне – поки буде існувати місто Львів»!

Микола Щербина

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 кактус 18.09.2012 11:47
Цікаво! сесія міськради у Львові починається з "Отче наш". А якщо серед депутатів є нехрестияни, наприклад буддисти, що їм робити? Крім того в нас же церква відділена від держави? чи ні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100