реклама

реклама

Служба безпеки України припинила діяльність злочинного угруповання, яке розкрадало та реалізовувало боєприпаси.

Встановлено, що житель Черкас та завідувач складу озброєння УМВС в Черкаській області, вступивши у злочинну змову з заступником командира однієї з військових частин Кіровоградського гарнізону Збройних Сил України, військовослужбовцем-контрактником цієї ж частини та співробітником дозвільної системи, налагодили канал постачання в незаконний обіг засобів ураження. Під час проведення планових стрільб зловмисники списували боєприпаси, викрадали їх та реалізовували на території різних областей України.

Під час збуту чергової партії боєприпасів – 230 набоїв до автомата Калашникова та снайперської гвинтівки Драгунова зловмисників було затримано «на гарячому» у місті Кіровоград поблизу військової частини. Ввечері цього ж дня в м. Черкаси було затримано кур’єра, співробітника дозвільної системи, який віз до місця продажу понад 250 патронів до автомата Калашникова та 74 набої до револьвера системи «Наган».

Співробітники СБУ вилучили у правопорушників незареєстровану мисливську зброю, пістолет «Марголіна», понад 3,6 тис. набоїв та гранату Ф-1.

За матеріалами СБУ прокуратурою Черкаської області порушено 4 кримінальні справи стосовно 7 членів злочинного угруповання за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 та ч. 2 ст. 410 Кримінального кодексу України.

Четверо учасників незаконної діяльності взято під варту, інші знаходяться на підписці про невиїзд.

Слідство триває, повідомляє прес-служба СБУ області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100