реклама

реклама

Учора в смт Лисянка затримали активісток обласної організації Комітету виборців України, які розповсюджували на території області бюлетень «Черкащина: захистимо вибір» у рамках загальноукраїнських програм КВУ з інформування виборців стосовно особливостей виборчого процесу на виборах до Верховної ради України 28 жовтня 2012 року. Про це повідомляє голова правління Черкаського КВУ Максим Михлик.

У заяві пана Максима йдеться, що спочатку автомобіль «Таврія», в якому пересувались волонтери, переслідувався двома приватними іномарками (номерні знаки СА 4747 ВС Тойта-Авенсіс, СА 7716 ВЕ Деу-Ланос), які згодом заблокували автомобіль волонтерів. Чоловік, який керував одним із автомобілів, представився Євгенієм Головничем, представником «Громадянської мережі «ОПОРА» в Лисянському районі. Ця особа вимагала документи у волонтерів і викликала міліцію, мотивуючи це тим, що активісти КВУ розповсюджують брехливу інформацію з наклепами на кандидатів в народні депутати.

Представники МВС Лисянки запросили активістів КВУ до відділку міліції, де взяли пояснення стосовно діяльності волонтерів, сфотографували їх і попросили почекати. Чекання затяглось більше як на 4 години, після чого волонтерів відпустили.

Як повідомили представники міліції в смт Лисянка, волонтерів затримали згідно заяви депутата районної ради від Партії регіонів Євгенія Головнича.

Натомість в «Опорі» відповідально заявляють, що Євгеній Головнич не є представником їхньої громадянської мережі в Лисянському районі.

Також вони запевняють, що їхніх людей там фізично не могло бути.

– Якби це й були працівники «Опори», то вони б ніяких перешкод не чинили, оскільки цю газету ми випускаємо спільно, – запевнила прес-секретар «Опори» Марина Макуха.

У черкаському КВУ заявляють, що затримання волонтерів є порушенням громадянських прав і перешкоджанням законній діяльності громадських організацій.

Відтак черкаський Комітет виборців України і «Громадянська мережа «ОПОРА» спільно висловлюють занепокоєння стосовно неправомірного використання офіційних назв і символів їхніх громадських організацій іншими суб’єктами виборчого процесу, тому залишають за собою право звертатись до правоохоронних органів з проханням притягнути до відповідальності осіб, які вчинятимуть такі дії.


реклама

Коментарі  

 
+6 #3 в курсе 20.09.2012 12:23
Так це уголовнич виявляється є довіреною особою Нечипоренка.http://progolovne.ck.ua/archives/7233
Бандит працює на ............? Тепла компашка :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Полотно 20.09.2012 11:47
Уголовніч продовжує влащтовувати безпрєдєл на Лисянщині, коли вже працівники МВС будуть працювати по людськи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Василь 20.09.2012 11:46
Ригани замутили беспрєдєл. В кожному районі вже сформовані оперативні бригади по 20-30 чоловік - вихідців з даунбассу або їм співчуваючих. Тут на місцях вони ПРацюють в фірмах, що належать Ахмєтову або в держустановах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100