реклама

реклама

У Черкасах стартував другий сезон проекту «GeekHub». За умовами проекту протягом шести місяців 150 черкасців навчатимуться програмному забезпеченню. Усе це – безкоштовно. Платити тут пропонують іншим – взаємною підтримкою та допомогою.


Перша зустріч майбутніх учнів відбулася цього понеділка. Бажаючих виявилось чимало: за місяць на сайті зареєструвалось більше трьохсот осіб. Автори проекту Юрій та Нік Курати зізнаються: такого ажіотажу не очікували.

– У першому сезоні участь взяло близько 100 осіб. Реєстрація тривала два тижні, потім ми її зупинили, бо викладачів було не так багато, – розповів співавтор проекту Юрій Курат.

Організатори застерегли: навчатися будуть не всі 300 осіб, а лише 150. Відбиратимуть їх шляхом тестування та співбесіди.


За півроку кожен матиме змогу засвоїти один із восьми курсів: «Frontend + CMS», «Advanced CMS», «Advanced PHP», «Basic Java», «Java for Android», «Project Management», «Quality Assurance» та «Technical English». Найбільш популярним виявився «Frontend + CMS», куди подали аж 94 заявки. Курс спрямований на створення веб-сайтів на основі системи керування контентом.

На перше зібрання прийшли як новачки, так і ті, хто брали участь у минулому сезоні. Засвоївши якийсь один курс, вони прийшли за чимось складнішим. Серед останніх – студент ЧДТУ Вадим Тищенко.

– Хлопці прийшли до нас в університет, запросили на курси, добре зарекомендували себе. У першому сезоні я отримав базові знання з курсу «Frontend». Після проходження курсів навіть зміг підробляти! Тепер хочу на «Advanced CMS», – розповів Вадим Тищенко.

Організатори проекту розповіли: особливу увагу під час навчання звертатимуть не на теорію, а на практику. За 2,5 години на тиждень обіцяють не лекційний виклад матеріалу, а вирішення типових задач. Усю теорію майбутнім спеціалістам доведеться вчити з посібників удома.


Для своїх учнів вони поставили жорсткі правила:

– За три прогули будемо виганяти, за невиконані домашні завдання теж. Не ледачкуйте! – наголосив Нік Курат.

GeekHub’івці кажуть: важливою для них є культура, тому учням також доведеться втриматися від нецензурної лексики та ображань.

– Нам було дуже приємно, коли у першому сезоні люди списувалися у соціальних мережах та в скапі, допомагали одне одному. Справжня комунікація! – не без гордості сказав автор проекту Нік Курат.


Курси у «GeekHub» викладатимуть практики, які працюють у компаніях, пов’язаних з програмуванням. Працюватимуть безкоштовно, тому просять цінувати їхній час.

Після піврічних курсів учні складатимуть іспити, лише після цього отримають дипломи. Працевлаштування їм не обіцяють, лише підтримку.

– Хоч «GeekHub» і не займається працевлаштуванням випускників, я можу з упевненістю сказати, що найбільш сумлінним учням не буде проблемою працевлаштуватися у ІТ-компанії у Черкасах, у іншому місті чи навіть за кордоном, – запевнив Нік Курат.

Єлєна Щепак

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Серый лось 29.09.2017 01:20
Они связаны с баптистами? Плчему все занятия и лекци в доме баптистов проходят....
Странно как то все ето.
Мож очередная замануха?

под
жскажите ктто сталкивался?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Лікар Хата 01.11.2012 10:21
скаЙп
"ображань" на образ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Вадим 24.09.2012 17:29
Поправьте фамилию пожалуйста "Вадим Грищенко." на Вадим Тищенко. =)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Лера 21.09.2012 09:50
Вони дійсно спеціалісти вищої категорії і те,що вони проводять курси такого рівня і такого маштабу безкоштовно це взагалі унікум.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100