реклама

реклама

Мешканці львівської багатоповерхівки труяться через сусідів, які влаштували ремонт. Що саме відбувається за стінкою, люди не знають, однак вже кілька днів потерпають від ядучого смороду, йдеться у сюжеті ТСН.

Троє мешканців, серед яких дворічна дитина, навіть потрапили до лікарні з отруєнням. Постраждала Анна Петровська розповідає, що знепритомніла просто в квартирі.

Анна, її чоловік і дворічний син уже третю добу в лікарні. У родини – гостре отруєння невідомою речовиною.

За словами жінки, першим на ядучий сморід зреагував маленький Андрійко.

– Він почав дико кричати, хапатися за голову, перед тим він блював. У чоловіка виявили серйозне запалення очей, йому зараз роблять уколи в очі, – розповідає потсраждала.

Джерело їдкого смороду було в квартирі на третьому поверсі. Сусіди кажуть, що запах просочувався і через вентиляційні труби, і через відчинені вікна. Стверджують, що час від часу смердить і досі.

Мешканка будинку Юліана Нестерко ділиться:

– Цей запах якийсь токсичний: то головні болі були, то запаморочення, то нудота, то неможливо було дихати. У нас в хаті є таргани, і мені здається, що вони травлять тарганів.

За словами мешканців, два дні в оселі, де триває ремонт, ніхто не з'являвся. Працівники ЖЕКу відмовлялись відчиняти помешкання. Лише через 2 дні, коли люди написали колективну скаргу, правоохоронці і санстанція через відчинений балкон потрапили у смердючу квартиру.

Завідувач відділення комунальної гігєни Личаківської СЕС Леся Родик розповіла, що насправді сталося:

– Люди провели фарбування емаллю, квартира була наглухо закрила. Відбулось накопичення випарів фарб. Ми припускаємо, що воно пішло вентиляційним каналом, оскільки квартира розташовувалась поверхом вище і викликало таке отруєння в сусідів.

У санстанції кажуть, що емалева фарба – черкаського виробництва. Складові на етикетці не зазначені. Справою вже зацікавилась прокуратура.

– Нами здобуті документи, які підтверджують походження цих будівельних матеріалів, – зазначив прокурор Личаківського району Львова Назар Степанчак. – Буде проводитись перевірка, як вони потрапили на ринок, як вони зберігались і чи є відповідні сертифікати.

Перевірка чекає і на працівників ЖЕКу. Зокрема, чи слідкували вони за станом вентиляційних шахт. 

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Аврора 21.09.2012 10:56
Цитую отакої:
ніхто із журналістів не бачив етикетки і не переконався вочевидь , що фарба із Черкас. А на всю країни зганьбили виробника

Вони й не мають права розголошувати виробника до кінця слідства,бо якщо факти не підтвердяться,ф ірма виставить до 1+1 такий рахунок,що будемо мати ще одну черкаську телекомпанію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 отакої 21.09.2012 10:40
ніхто із журналістів не бачив етикетки і не переконався вочевидь , що фарба із Черкас. А на всю країни зганьбили виробника
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100