реклама

реклама

Нині на вулиці Хрещатик комунальники ремонтують і піднімають люки. Перед цим були виконані роботи з облаштування нижнього вирівнюючого шару асфальту.

За словами міського голови Черкас Сергія Одарича, ремонт доріг за кошти муніципальних облігацій проходить у декілька етапів. Перший – це зняття старого асфальтного покриття. Другий – ремонт основи дороги, якщо це потрібно.

Як приклад, міський голова назвав вулицю Хрещатик, де в деяких місцях довелося переукладати основу вулиці, формуючи наново «подушку» із піску і щебеня. Третій етап – укладання нижнього вирівнюючого шару асфальту. Завдяки цьому формуються профіль дороги. Завдяки нахилам, які робляться під час асфальтування вирівнюючого шару, вода стікатиме у напрямку дощоприймачів. Під час четвертого етапу відбувається встановлення та вирівнювання бордюрів. На вулиці Хрещатик довелося майже на 90% піднімати бордюри.

– Наступний етап – це підняття люків на висоту 5 сантиметрів. Верхній шар асфальту із ЩМА підніме дорогу на ці 5 сантиметрів, і таким чином ми отримаємо ідеально рівну дорогу, – розповів Сергій Одарич.

Нині спеціалісти Черкаського водоканалу піднімають люки на вул. Хрещатик. Вони працюють між вул. Смілянською та Б. Вишневецького. Встановлюють кришки нового зразка з логотипом і маркуванням мерії Черкас. Люки виробляють у Чехії. Вони витримують навантаження до 25 тонн. Старі ж кришки люків облаштують на другорядних вулицях, де це необхідно.

У мерії сподіваються, що за 2 дні на вул. Хрещатик роботи будуть завершені. Потім технологічно необхідно 3-4 дні для того, щоб «схопився» бетон. Уже наступного тижня Хрещатик буде підготовлений до укладання ЩМА, запевняють у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Оксана Колісник 21.09.2012 20:54
А ЩМА на "вирівнянюючий" шар, вкладений минулого року на Котовського, коли вкладатимуть?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Гость 21.09.2012 19:35
Эх ребятки ,а погода даст? Всё лето дурня ганяли, а осенью спохватились!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100