реклама

реклама

 Якщо влада не скасує законопроект про так званий наклеп, то варто ввести кримінальну відповідальність за нього для високопосадовців, а не громадян і журналістів. Про це сьогодні на прес-конференції в Черкасах повідомив віце-спікер парламенту Микола Томенко.

Фото - www.volynpost.com

Фото - www.volynpost.com


– Якщо законопроект про наклеп не буде скасований, я запропонував справедливий варіант: ввести кримінальну відповідальність за поширення завідома неправдивої інформації, вчинене «слідчим, прокурором, суддею, членом Кабінету Міністрів України, першим заступником або заступником міністра, посадовою особою органу державної влади або органу місцевого самоврядування», – сказав Микола Томенко. – Натомість, журналісти чи прості громадяни повинні залишатися в системі адміністративної відповідальності за порушення щодо поширення інформації, яка діє й тепер.

Політик нагадав, що в Україні є багато прикладів того, коли високопосадовці в системі виконавчої влади, правоохоронних органів для дискредитації своїх опонентів йшли на свідоме поширення неправдивої інформації.

Нагадаємо, 18 вересня, Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію особи», внесений народним депутатом від Партії регіонів Віталієм Журавським. За дане рішення проголосували 244 із 344 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. Положеннями законопроекту передбачено встановлення кримінальної відповідальності за скоєння такого «суспільно небезпечного діяння, як «наклеп», який полягатиме в умисному поширенні завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію, за умови, що такі дії спричиняють тяжкі наслідки».

За згаданий закон проголосували і всі народні депутати від Черкащини, крім Миколи Томенка (він голосував проти), Ігоря Єреська та Анатолія Семиноги (вони були відсутні на сесійному засіданні).

реклама

Коментарі  

 
-1 #12 Словянка 26.09.2012 08:30
Демократія по "регіональські".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 володимир 24.09.2012 17:48
Якщо у депутатів ВР буде здоровий глузд, то такий законопроект про наклеп буде відмінений.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Правда? 24.09.2012 16:02
Цитую Зоряна:
Воронцова пише правду, а в тебе на неї мабуть оскома?

Як не прикро,у кожного своя правда... Ще з часів одноіменної газети повелося писати те, що вигідно, перекручувати факти і називати це "Правдою"... Воронцова їхня віддана послідовниця, проте жовчі в неї більше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #9 КС 24.09.2012 09:40
"слідчим, прокурором, суддею, членом Кабінету Міністрів України, першим заступником або заступником міністра, посадовою особою органу державної влади або органу місцевого самоврядування» "
А голові ВР, його першому заступнику та заступнику(пан Микола був ним двічі), депутатам "списочникам" (пан Микола злякався бути мажоритарником) -Томенко не запропонував цей справедливий варіант!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Валентин 24.09.2012 08:26
"Воронцова пише правду"- думаю недовго їй залишилось писати так звану замовну "правду",а головне її наставник(Бонда ренко) скоріш за все, сховає голову в пісок .............................!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #7 Дядя Коля 23.09.2012 15:53
Тезка! Ти молодчина! Всі оці гадості що пишуть тут від злості і заздрості. Бо ти кращий. Бо ти перший. А вони так- приший, пристьобай собаці хвіст. От і кипить жовч.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Чорнобривець 22.09.2012 20:24
Цитую Вітер:
Раджу Колі іти ...

Повій, Вітре, повій подальше від Колі. Бо ти всього навсього пустий вітер.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Зоряна 22.09.2012 17:37
Воронцова пише правду, а в тебе на неї мабуть оскома?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Марина 22.09.2012 08:25
Це дуже правильно, бо сидять такі як "Воронцова- про гловне", біля компютерів і зливають замовний матеріал *************** оціонера бОНДАРЕНКа
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Вітер 21.09.2012 23:43
Раджу Колі іти ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100